Aleea Ana Brânză, la Liceul Sportiv din Craiova

Chiar dacă este originară din Bucureşti, spadasina Ana Maria Brânză, proaspătă vicecampioană olimpică la Beijing, se consideră craioveancă prin adopţie. Ea a plecat de la o vârstă fragedă de acasă şi a venit la Craiova să facă scrimă. Antrenorul Dan Podeanu, colegele de la lot, dar şi colectivul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ i-au rămas la inimă.
Pentru a cinsti performanţa remarcabilă a fostei eleve, conducătorii de la Liceul Sportiv din Craiova au făcut un gest simbolic. Au numit aleea care duce spre sala de scrimă „Ana Maria Brânză“. Dovadă este o plăcuţă pusă pe una dintre clădirile din şcoala care se învecinează cu sala.
La aflarea veştii că aleea pe care trecea zilnic la antrenamente îi poartă numele, Ana a fost impresionată.
„Acest gest simbolic făcut de domnul director de la Trişcu, Dănuţ Anghel, înseamnă foarte mult pentru mine, în condiţiile în care în Bucureşti, oraşul în care m-am născut, nu am primit nici măcar strângeri calde de mână. Craiova este singurul oraş în care medalia mea a fost apreciată. Mă bucur enorm că în perioada petrecută acolo, care nu a fost scurtă, am lăsat o amprentă. M-am ataşat de oamenii din Craiova. Fără antrenorul meu, Dan Podeanu, fără colegele mele eu nu aş fi ajuns aici“, a spus Ana.
Dănuţ Anghel, directorul LPS „Petrache Trişcu“, a declarat ieri: „Eu am făcut propunerea, apoi consiliul profesoral a fost de acord. Ana Brânză este eleva care a obţinut pentru liceul nostru cea mai importantă performanţă. Era firesc, din partea noastră, să-i recunoaştem meritele. Această alee nu înseamnă mult, mai ales pentru tinerii spadasini. I-am ambiţionat când le-am povestit ce înseamnă această medalie cucerită de Ana Maria. Erau încântaţi că o fostă colegă de-a lor a obţinut argintul olimpic“.

Dacă ia aur la Londra, dă numele sălii

Anghel a lansat o provocare pentru eleva lui Dan Podeanu: „I-am zis că, dacă iese campioană olimpică în 2012 la Londra, voi pune numele ei la sala de scrimă“. Ana a răspuns: „Sper ca eu sau, de ce nu, colegele mele de la lot, din Craiova, să ia aurul olimpic în 2012 şi să-i dăm un nume sălii“.
Spadasina legitimată la Steaua Bucureşti se va muta în Capitală, dar va veni des la Craiova, la reunirea lotului naţional de spadă. Ana şi-a reluat pregătirea de scurt timp, iar după Campionatul Naţional, unde a ocupat locul doi, a mai luat o scurtă pauză. Vicecampioana olimpică va începe anul 2009 în forţă, urmând să participe, în luna ianuarie, la un important Grand-Prix la Budapesta (Ungaria).


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Top