11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a redevenit Mutu

Mutu a redevenit Mutu

„Briliantul“ Fiorentinei a fost artizanul victoriei toscanilor la Palermo şi a dovedit că a depăşit perioada de criză pe care a traversat-o în această toamnă.

După o perioadă în care evoluţia sa a fost afectată de două accidentări la cot şi la genunchi, Adrian Mutu a revenit în prim-planul fotbalului din Italia şi a marcat două dintre golurile echipei sale, Fiorentina, care s-a impus cu 3-1 la Palermo, într-un meci din etapa a opta din Seria A. Gilardino a deschis scorul la Palermo, reluând mingea în plasă cu mâna, în minutul 19, iar Mutu a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 41, după ce a primit o pasă bună de la Santana şi a rămas singur cu portarul gazdelor. Sicilienii au redus din handicap la cinci minute de la startul reprizei secunde, dar „Briliantul“ le-a tăiat elanul cu reuşita sa cu piciorul stâng, de la aproximativ 12 metri, consemnată în minutul 59. Mutu nu mai marcase în campionat de pe 14 septembrie, din etapa a doua, şi are acum în cont trei goluri în Serie A şi unul în preliminariile Ligii Campionilor. „Briliantul“ mai are timp să-şi egaleze sau chiar să-şi depăşească recordul de 17 goluri într-un sezon, având în vedere că s-au jucat doar opt etape, iar din Serie A au mai rămas 30 de meciuri. În urma victoriei de la Palermo, Fiorentina se află pe locul cinci în clasament, cu 16 puncte, la egalitate cu AC Milan şi la un punct distanţă de primele trei clasate, Udinese, Inter Milano şi Napoli.

Lăudat de presa din Peninsulă

Evoluţia bună a lui Adrian Mutu nu a fost trecută cu vederea de presa din Italia, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa atacantului român. „A revenit cu gol după o perioadă în care i s-au întâmplat multe. A fost frumos primul gol, dar parcă al doilea a fost mai important pentru echipă“, a scris agenţia Datasport despre român, căruia i-a acordat nota 7,5, mai mult ca el neprimind nici unul dintre jucătorii prezenţi pe teren la Palermo. „Mutu i-a lovit de două ori pe sicilieni. Prima dată a dus scorul la un liniştitor 2-0, apoi a punctat când gazdelor le era lumea mai dragă, după ce tocmai reduseseră din diferenţă“, a scris Gazzetta dello Sport. „Mutu a renăscut“, „Mutu a început din nou să vorbească pe teren“, „Mutu a redevenit un fenomen“ sunt alte titluri apărute în ziarele şi pe site-urile italiene de sport.

„L-aţi văzut pe adevăratul Mutu“

Adrian Mutu a declarat, după meciul câştigat la Palermo, că a trecut peste problemele medicale şi a jucat la adevărata sa valoare. „Dacă aţi văzut adevăratul Mutu la Palermo? Da. Am avut destule probleme în ultima perioadă, dar am trecut peste ele şi asta s-a văzut. Fiorentina este o echipă care învaţă din greşeli. La Palermo am fost eficienţi şi exacţi în defensivă. Golul lui Gilardino? A fost împins, a căzut şi a atins mingea cu mâna, nu cred că a fost ceva intenţionat. După toate problemele avute, acum sunt pregătit să dau mult mai mult. Nu a fost uşor să joc cu probleme medicale până acum“, a spus Mutu.
Antrenorul echipei din Florenţa, Cesare Prandelli, l-a lăudat pe Mutu: „Jucase bine şi la München. Acum a arătat că a revenit la nivelul său. A arătat o mare generozitate în joc. Acum este recuperat, este un jucător important pentru noi. A dorit să joace de multe ori fără să fie apt sută la sută şi a plătit, acum este apt total“. Şi Alberto Gilardino a afirmat că a conlucrat foarte bine cu Mutu, care a jucat excelent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS