13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, imbatabilă pe teren propriu

Energia, imbatabilă pe teren propriu

Impulsionaţi de public, baschetbaliştii gorjeni au obţinut maximum de puncte din confruntarea cu Târgu Mureş.

Echipa de baschet masculin Energia Rovinari a obţinut cea de-a doua victorie din tot atâtea meciuri oficiale disputate la Târgu Jiu în Divizia A, elevii lui Theo Evans reuşind să învingă, într-un joc din etapa a III-a a sezonului regulat, pe BC Mureşul Târgu Mureş, scor 93-81. Ca şi în jocurile precedente, Energia a mizat în debutul meciului pe Troupe, Darby, Jackson, Bogdan Popescu şi Trim şi a cedat primul sfert, scor 20-21, cu menţiunea că de această dată diferenţa a fost minimă. Cu Bogdan Popescu din nou în mare formă şi Green, excelent la recuperare, Energia s-a desprins la opt puncte la jumătatea sfertului doi, dar finalul a aparţinut oaspeţilor, care au echilibrat jocul. Repriza a doua s-a reluat de la scorul 44-39, BC Târgu Mureş reuşind la finalul sfertului trei să recupereze un singur punct. Ultimul act al partidei a fost la discreţia elevilor lui Theo Evans, care au avut avantaj şi de 16 puncte pe tabela de marcaj. Ultimul minut de joc a fost al rezervelor, Gliga, Dănilă şi Amărghioalei, care au debutat în Divizia A pentru Energia Rovinari, primul având şansa să marcheze şi primele sale puncte, dar a ratat ambele lovituri de la linia de fault. De la Energia s-au remarcat Porter Troupe (22 de puncte), Bogdan Popescu (21), Louis Darby (20) şi Josh Jackson (18), la scorul final contribuind alţi patru jucători, Green (6), Apostol (2), Golubovic (2) şi Trim (2).

Troupe, MVP-ul meciului

Antrenorul gazdelor, Theo Evans, l-a nominalizat pe Troupe ca fiind cel mai bun jucător al echipei sale şi s-a declarat mulţumit că Sala Sporturilor a fost arhiplină, iar publicul i-a susţinut echipa. „A fost un meci bun. De data aceasta, o partidă foarte bună a făcut Porter Troupe, care în primele meciuri nu a avut evoluţii reuşite, dar acum ne-a ajutat foarte mult să câştigăm. Aş vrea ca fanii să fie alături de jucători, indiferent că au un meci mai bun sau mai slab, pentru că la fiecare partidă altcineva va lua locul vedetei echipei. Sunt însă bucuros că au venit atâţia fani la meci. Mă bucur că au fost pline tribunele, pentru că ştiu că, în România, oamenii nu sunt chiar atât de familiarizaţi cu acest sport. În general, aici toţi iubesc fotbalul şi e mai greu să-i aduci şi la baschet“, a spus Evans.
Tehnicianul echipei din Târgu Mureş, Mihai Corui, a recunoscut cu fairplay superioritatea grupării gorjene. „Trebuie să laud echipa din Rovinari, pentru că a fost mai bună şi trebuie să îi felicit pentru victoria obţinută în faţa formaţiei mele. Recunosc că am greşit şi la aruncări şi la recuperări suficient de multe mingi şi am dat a doua şansă adversarului să arunce peste noi. Am ratat mingi uşoare şi simple, care nu ar fi trebuit să fie pierdute acolo. Au fost prea multe şi acestea au făcut diferenţa de 12 puncte de la final. Nu este o nenorocire pentru că pretenţiile noastre nu sunt mari, precum ale celor de la Rovinari. Ceea ce pot să le spun celor de la Energia e că ne vom întâlni cu siguranţă în play-off, dar până acolo mai este cale lungă şi fiecare echipă are de trecut prin multe dificultăţi“, a spus Corui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU