11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTorcea, pe podiumul celui mai tare concurs din Europa

Torcea, pe podiumul celui mai tare concurs din Europa

Culturistul craiovean de la Gladiator – Armata a obţinut locul trei la un puternic concurs internaţional de la Timişoara. Torcea a urcat pe aceeaşi scenă cu Dexter Jackson, cel mai bun culturist din lume în 2008 după ce a câştigat titlul Mister Olympia.

Timişoara a găzduit, recent, trei competiţii internaţionale de culturism, la amatori şi profesionişti, pe scena sălii „Olimpia“ urcând cei mai valoroşi sportivi din Europa, şi nu numai.
La „Cupa Libertăţii“, considerată competiţia de amatori cea mai puternică din estul continentului, au participat şi doi culturişti craioveni Costel Torcea şi Cristi Firică, ambii legitimaţi la clubul Gladiator Gym-Armata Craiova.
Maestrul Torcea, debutant la acest concurs, a reuşit să urce pe podium la categoria Masters 40-50 de ani, sistem open. Valorosul culturist oltean s-a clasat pe locul trei, fiind depăşit de bulgarul Ivan Torodrov şi de un ungur, sportivi care la ediţia precedentă au ocupat primele două poziţii pe podium. „Locul trei este foarte bun pentru mine, având în vedere că sunt la prima participare. Acest concurs este mai bine cotat decât un campionat balcanic şi adună toată crema culturismului european. De aceea, mă mândresc cu locul trei, din zece participanţi, toţi valoroşi“, a spus Torcea. Celălalt craiovean, Cristi Firică, campion absolut al României anul acesta, a ocupat doar locul şapte în competiţia seniorilor, acolo unde au luat startul 19 culturişti. „Concursul fiind open, Firică a avut adversari chiar şi cu 15-20 de kilograme mai mult decât el. Pe podium au urcat campionul mondial şi vicecampionul european, deci vă daţi seama cât de mare a fost concurenţa“, a adăugat Torcea, cel care îl antrenează pe Cristi Firică.
Maestrul Torcea le-a mulţumit unor persoane care l-au sprijinit financiar pentru concursul de la Timişoara: „Nu sunt mulţi oameni lângă noi, dar cei care ne ajută trebuie amintiţi: Ion Vărzaru, de la Gladiator Gym, cei de la clubul Armata, fostul scrimer Felix Nicolae şi Dan Burileanu. Fară ei nu am fi putut face o bună pregătire“. Sportivii de la CS Gladiator – Armata au încheiat concursurile în acest an, dar au început deja pregătirea pentru participarea la Campionatul European de Masters şi juniori din 2009, care va fi găzduit în 2009 de oraşul Baia Mare.
Revenind la concursul „Cupa Libertăţii“, trebuie menţionat că singurul român care s-a impus a fost Cristian Mihăilescu, la categoria peste 50 de ani. În concursul de fitness s-a impus românca Florina Cernat, care a învins-o pe dubla campioană mondială Dora Szantai, din Ungaria.

Mr. Olympia şi-a confirmat valoarea

Celălalt concurs, Romanian Grand Prix (Marele Premiu al României), a adunat cei mai buni 13 culturişti profesionişti, în frunte cu americanul Dexter Jackson (38 de ani), proaspăt încoronat Mister Olympia, în Las Vegas.
Jackson a înfruntat adevăraţi coloşi din Austria, Germania sau Olanda, însă, conform aşteptărilor, i-a impresionat pe membrii juriului, care l-au declarat câştigător.
Pe locul doi a urcat Ronnz Rockel, din Germania, iar medalia de bronz i-a revenit lui Martin Kjellstrom, din Suedia. Rockel şi Kjellstrom au obţinut dreptul de a participa la ediţia viitoare a concursului Mr. Olympia, cea mai prestigioasă competiţie de culturism. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS