8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăchită vrea să profite de absenţele de la Universitatea

Răchită vrea să profite de absenţele de la Universitatea

Fost jucător al Universităţii, actualul antrenor al CSM Ploieşti, Vivi Răchită, se teme de juveţi, dar anunţă că îşi joacă şansa.

– Este reală afirmaţia dumneavoastră potrivit căreia marţi (mâine – n.r.), în meciul cu Universitatea, veţi trimite în teren o formaţie cu destul de multe rezerve? Este o declaraţie de adormire a oltenilor, ca să zic aşa, sau nu vă interesează cupa?
– Este o declaraţie adevărată. Aşa am procedat şi înaintea partidei din cupă cu Steaua II, când am jucat cu doar doi titulari din primii 11, şi mi-a ieşit. Reamintesc, CSM Ploieşti a eliminat din Cupa României „satelitul“ Stelei. Aşa voi proceda şi acum, în dificila întâlnire de marţi (mâine – n.r.) cu Universitatea Craiova. Nu sunt declaraţii aiurea, ci pur şi simplu nu am un lot care să-mi permită să merg pe două fronturi. Am vreo şase accidentaţi! Calculaţi: din lotul de 24, trei sunt portari, patru sunt juniori, şase, repet, sunt accidentaţi, adică mi-au rămas doar 11 seniori la dispoziţie.

Mă bucur că nu joacă Bornescu şi Baird

– Înţeleg că dintre cei doi jucători trecuţi prin curtea oltenilor, Claudiu Tudor şi Vodiţă, doar ultimul ar fi apt de joc pentru marţi?
– Într-adevăr, Tudor este accidentat (fractură de metatarsian). Probabil că pe Vodiţă îl voi folosi.
– Despre meci ce ziceţi?
– Va fi o partidă grea pentru noi. Craiova este o echipă bună, noi pornim cu şansa a doua. Am urmărit aproape toate meciurile oltenilor, unele la TV, dar şi „live“, cum a fost cel de la Urziceni. Oltenii alcătuiesc un team puternic, au jucători selecţionaţi în loturile naţionale. Mă bucur că marţi nu apără Bornescu şi că nu joacă Baird, doi fotbalişti buni ai Craiovei. Pe scurt, ne jucăm şansa. Suporterii echipei noastre au ocazia să urmărească un meci interesant pe „Ilie Oană“, cu o echipă de tradiţie, cunoscută în România, aşa cum este Ştiinţa.

Învăţăturile lui Dinel Staicu

– Nu aveţi amintiri plăcute din perioada când aţi fost la Universitatea; aţi jucat puţin la Craiova în sezonul în care oltenii au retrogradat…
– Aşa este. La insistenţele lui Victor Piţurcă şi Pavel Badea, în pauza de iarnă a sezonului 2004/2005, am semnat cu Universitatea, dar n-am jucat decât două meciuri oficiale, unul în campionat, altul în cupă, apoi am reziliat contractul. Lucrurile erau atunci la Craiova departe de profesionism! Nu pot să uit nici acum ideile finanţatorului, Dinel Staicu. Înaintea unui meci oficial, la şedinţa tehnică, ne-a spus că ne dă primă de joc dacă vom avea mai multe cornere decât adversarul! Ne-a mai condiţionat prima dacă reuşim să-i prindem pe jucătorii adverşi în mai multe poziţii de ofsaid decât ei pe noi, aşa ceva…! Comentariile sunt de prisos. Am preferat să plec de la Craiova pe cale amiabilă, nu avea rost să-mi stric imaginea mea, CV-ul meu deosebit, în asemenea condiţii de „profesionism“. Mi-a părut rău atunci de Craiova, eu respect acest club.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII