16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportArtimon, invincibil

Artimon, invincibil

CSM Vâlcea – Liberty Oradea 3-0.
Stadion „Municipal“,
spectatori: 1.500.
Au marcat: Facundo ‘2, Câju ’24, Grecu ’87.
CSM Vâlcea: Perianu – C. Dinu, Kutlakic, Vişa, Goge – Sg. Popescu (’65, Gârlă), Facundo, R. Dobre, I. Popa (’81, Grecu) – Câju, Stromajer (’75, Vătavu). Antrenor: Alin Artimon.
Liberty: Bălgrădean – Străuţ, Deaconescu, Cuciula, Tegzes – Chiş (’46, Birtalan), Rus (’81, Danci), Lipa, Iacob – Marcuş, Bud. Antrenor: Hector Ortega.
Au arbitrat: I. Neagu – I. Borcan, S. Popescu.

După Universitatea Cluj-Napoca, CSM Vâlcea a avut parte de un nou adversar de calibru în „era“ Artimon, fiind vorba despre formaţia Liberty Oradea. Gruparea ardeleană venea după un succes clar în faţa fostei lidere a clasamentului, Unirea Alba Iulia, şi, în ciuda faptului că juca în deplasare, părea favorită în Zăvoi. Oltenii au început însă în forţă şi au deschis scorul încă din minutul 2, atunci când Facundo a profitat de o învălmăşeală în careul oaspeţilor şi l-a lobat pe Bălgrădean, marcând pentru 1-0. Orădenii şi-au revenit din pumni şi în minutul 24 avea să fie 2-0. Stromajer a recuperat o minge în suprafaţa de pedeapsă a lui Liberty şi l-a servit ideal pe Câju, care nu a greşit ţinta cu poarta goală. Alin Artimon a decis apoi să „îngheţe“ jocul la mijlocul terenului şi elevii săi s-au conformat, Liberty nereuşind să beneficieze de ocazii clare de a reduce din handicap.

Mulţi nervi în Zăvoi

La pauză a fost 2-0, iar repriza secundă a debutat cu două ocazii, câte una de fiecare parte. Stromajer a fost aproape de 3-0, dar Bălgrădean a avut o paradă miraculoasă la lovitura de cap a slovenului, în timp ce Iacob nu l-a putut învinge pe vâlceanul Perianu printr-un procedeu identic. În minutul 65, Câju a ratat o nouă ocazie, iar din acel moment spiritele s-au încins la maximum pe gazonul din Zăvoi. Fotbaliştii celor două formaţii au fost la un pas de o încăierare generală, după un fault mai dur la Stromajer, iar cei doi tehnicieni au fost trimişti în tribună când mai erau de joc 25 de minute. Orădenii au încercat cu disperare să reducă din handicap, dar nu s-au apropiat ameninţător de poarta lui Perianu. Cu trei minute înainte de final, Grecu, intrat în teren de puţin timp, a spulberat toate emoţiile. Fostul „pandur“ a fost servit ideal de Câju, a scăpat singur spre poarta ardelenilor, l-a driblat şi pe Belgrădean şi a marcat de la 30 de metri.
CSM Vâlcea a câştigat alte trei puncte importante şi a urcat pe locul cinci în clasament, la numai două puncte distanţă de locul secund, care la final asigură promovarea în primul eşalon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS