16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWobay, comparat de Cernăianu cu Zoli Crişan

Wobay, comparat de Cernăianu cu Zoli Crişan

Antrenorul care a adus primul titlu al Universităţii a afirmat că oltenii sunt pe un drum bun şi crede în calificarea lor în cupele europene.

– Sunteţi antrenorul care a adus primul titlu al Ştiinţei, în 1974, dar lumea fotbalistică din Craiova v-a cam uitat. La mulţi ani pentru ziua dumneavoastră de naştere, de duminică!
– Ce să mai zic? Unii au fost surprinşi să afle că Universitatea Craiova, pe vremea mea ca antrenor, a eliminat din cupele europene celebra Fiorentina a lui Antognoni şi De Sisti în toamna lui 1973; parcă nu le venea să creadă! Am mai spus-o, pe atunci Fiorentina era singura în stare s-o învingă pe Inter, gruparea italiană numărul unu din acei ani. În Italia, în tur, am reuşit un meci eroic, 0-0, iar în retur, la Craiova, Oblemenco a înscris în penultimul minut şi astfel am reuşit să eliminăm Fiorentina. Apoi am câştigat titlul, în 1974. Au trecut mulţi ani, lumea uită, iar presa de astăzi are alte ţinte, ale zilei; este normal. Craiova, într-adevăr, m-a uitat, dar nu sunt supărat pe nimeni, aşa-i viaţa. Mulţumesc de urările de ziua mea.

Nu agreez invazia străinilor în campionatul României

– Ce părere aveţi de noua echipă a oltenilor?
– Ştiinţa de astăzi merge pe un drum bun. Eu nu agreez ideea invaziei campionatului nostru cu străini. Categoric asta opreşte promovarea şi afirmarea tinerilor jucători români, le stopează, într-un fel, carierele. Noi am avut şi avem mari talente.
– Bine, dar CFR Cluj a câştigat eventul aproape numai cu străini aduşi de un craiovean, impresarul Marcel Popescu, iar acum echipa „ardeleană“ a făcut furori în Liga Campionilor!
– Şi asta e adevărat.
– Are şi Ştiinţa vreo cinci străini, care dintre ei vă place cel mai mult?
– Wobay. Ar avea calităţi să-mi aducă aminte de Zoli Crişan! Îmi place şi de Mitchell.
– Cum caracterizaţi vedeta echipei, Florin Costea?
– Este un mare talent, joacă rolul lui Mutu la naţională. Are calităţi, dar ar trebui să i se definitiveze, ca să zic aşa, sarcinile în joc.
– Ce ziceţi de obiectivul echipei?
– Cred că este posibilă accederea în cupele europene. Sunt convins că echipa va creşte în acest sezon.

Piţurcă să fie lăsat în pace

– Ce sfat i-aţi da lui Piţurcă pentru meciul dificil cu Franţa?
– Nici un sfat. Am fost un antrenor care a ascultat toate sfaturile, unele cu un anume interes, atât în perioada în care am fost la echipele de club, cât şi când am fost la naţională. Am făcut însă totul după intuiţia mea. Cu alte cuvinte, să-l lăsăm în pace pe Piţurcă. Văd că mulţi, inclusiv din staff-ul lui, spun că ar trebui să ne apărăm şi să contraatacăm… Dacă nu suntem în atac înseamnă că nu suntem echipă! Aşa am dat noi, Universitatea Craiova, atacând, şase goluri Stelei la Bucureşti şi vreo şase Rapidului, tot în Capitală…
– Pe atunci era la Craiova un Oblemenco, erau Marcu şi Ţarălungă…
– Mai era şi un Bălan, pe care l-am făcut golgheter, aveam şi alţi fotbalişti…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII