3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Festivalul „Ioana Radu“, la cea de-a V-a ediţie

Consiliul Judeţean Dolj, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, organizează în perioada 11-12 octombrie cea de-a V-a ediţie a Festivalului Naţional „Ioana Radu“. În cele două seri, publicul spectator şi telespectator, căci festivalul va fi transmis în direct de TVR 3, va putea asculta romanţe populare şi culte, cântece populare şi de petrecere. Vor urca pe scenă Angela Buciu, Maria Butaciu, Floarea Calotă, Gheorghe Turda, Constantin Enceanu, Petrică Mâţu Stoian, Nineta Popa şi alţii. Preţul unui bilet este de zece lei, acestea putând fi achiziţionate de la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, instituţie care găzduieşte ediţia din acest an a festivalului.

Mirela MARINESCU

Concert extraordinar la filarmonică

Filarmonica „Oltenia“ va găzdui vineri, 17 octombrie, de la ora 19.00, un concert extraordinar sub bagheta dirijorală a lui Romeo Rîmbu. Solist va fi Daniel Podlovschi (vioară), iar din program fac parte „Inflorescenţe pentru orchestră de coarde“ de Dan Voiculescu, Concertul în Re major pentru vioară şi orchestră, op. 61, de Beethoven, şi Simfonia I de S. Toduţă, în primă audiţie.

Mirela MARINESCU

„Inteligenţă erotică“, la „Parte de carte“

Femeia modernă pare să se afle în faţa unei provocări pe care trebuie să o înfrunte cu mult curaj: în ritmul alert al vieţii cotidiene, pot fi oare împăcate „şi capra, şi varza“? Pot acestea să-şi propună să aibă şi carieră, şi viaţă de familie împlinită, şi tinereţe veşnică în condiţiile în care sunt supuse unei presiuni permanente? „Inteligenţa erotică; reconcilierea vieţii erotice cu viaţa de familie“, cartea lui Esther Perel publicată la Editura Curtea Veche şi prezentată în ediţia de mâine a emisiunii „Parte de carte“, difuzată de Pro TV de la ora 10.00, oferă câteva soluţii tuturor acestor probleme. Cristian Tabără şi invitatele sale, Claudia Jimeno Beltran, directoarea Centrului de dezvoltare personală „Amaneser“, şi Oana Băluţă, politolog şi profesor la SNSPA, se vor angaja într-un dialog provocator privind dilemele femeii moderne.

Mirela MARINESCU

Saxofonistul Sam Newsome cântă cu Lucian Ban

Saxofonistul american Sam Newsome va concerta duminică, 19 octombrie, de la ora 20.00, pe scena ArCuB din Bucureşti alături de pianistul Lucian Ban, într-un spectacol în cadrul căruia cei doi artişti vor prezenta publicului albumul lor „The Romanian-American Jazz Suite“, anunţă organizatorii. Saxofonistul Sam Newsome este considerat astăzi unul dintre cei mai buni trei saxofonişti soprano din lume şi a fost, în mod constant, votat de public în „Downbeat Magazine“, „Jazz Times“ şi alte publicaţii renumite. Autor a şapte albume produse de Sony-Columbia Records, Steeplechase, Palmetto, Sam Newsome a mai apărut şi în calitate de colaborator pe mai mult de patruzeci de albume, alături de numeroase vedete ale jazzului mondial: Terence Blanchard, Leon Parker sau Jean Michel Pilc. Alături de cei doi autori ai albumului „The Romanian-American Jazz Suite“, pe scena ArCuB vor cânta trei muzicieni de prestigiu din USA: Alex Harding – saxofon bariton, John Hebert – bass, Willard Dyson – tobe şi, invitat din România, Sorin Romanescu – chitară.

NewsIn

Piesa Savianei Stănescu, lăudată în The New York Times

Piesa de teatru „Aliens With Extraordinary Skills“, scrisă de Saviana Stănescu, a fost apreciată din nou în presa de specialitate de peste ocean, iar autoarea este considerată una dintre cele mai puternice voci din Europa de Est prezentă pe scena teatrală americană, informează ICRNY. „Aliens With Extraordinary Skills“ este o comedie neagră despre o femeie-clovn, care îşi pune toate speranţele într-o viză de lucru în SUA, unde să poată face legal animale din baloane. Piesa a avut premiera pe 22 septembrie, la „Julia Miles Theater“ din New York, iar autoarea ei, scriitoarea Saviana Stănescu, a primit imediat elogiile presei de specialitate din America, fiind denumită „una dintre cele mai puternice voci din Europa de Est“. De asemenea, a avut parte de o cronică entuziastă în ediţia din 3 octombrie a publicaţiei The New York Times.

„«Aliens With Extraordinary Skills» este o comedie încântătoare, un imn închinat New York-ului (…) Regizată cu multă forţă de Tea Alagic, piesa de teatru a Savianei Stănescu observă fără greş detalii pline de umor şi luciditate. Am fost întotdeauna convinsă că energia specială pe care mulţi o identifică drept esenţa New York-ului îşi află sursa în speranţele şi visele tuturor nou-veniţilor. «Aliens» este un omagiu adus acestei energii, radiind în acelaşi timp tone de energie proprie“, susţine în cronica sa Anita Gates.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU