16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportClaudia Ştef, pe podiumul mondial la marş

Claudia Ştef, pe podiumul mondial la marş

Sportiva de la CSM Craiova a încheiat sezonul pe un onorant loc trei, acumulând 26 de puncte în şase curse.

Claudia Ştef se menţine în topul mondial al probei de 20 de kilometri marş, ocupând locul trei în clasamentul final al sezonului 2008. În vârstă de 30 de ani, sportiva legitimată la CSM Craiova a acumulat 26 de puncte în cele şase curse în care a luat startul. Claudia a fost devansată de norvegianca Kjersti Platzer (44 de puncte), vicecampioană olimpică în 2008, şi de grecoaica Atanasia Tsoumeleka (38 de puncte).
Sportiva olteană, pregătită de socrul său, Horia Ştef, a participat la şase etape din circuitul IAAF, toate în Europa. La două dintre curse, desfăşurate în luna mai, Claudia a ocupat locul trei, la Sesto San Giovani (Italia) şi Cracovia (Polonia). În celelalte concursuri a înregistrat următoarele rezultate: La Coruna (Spania) – locul şapte, Rio Maior (Portugalia) – locul 12, Ceboksari (Rusia) – locul 21 şi Murcia (Spania) – locul şase. Cursa de la Murcia a avut loc luna trecută, iar mărşăluitoarea olteancă spune că ar fi putut obţine un rezultat mai bun, dar un rol important l-a avut diferenţa de temperatură între România şi Spania: „Eu m-am antrenat în septembrie în România, la o temperatura de maximum 20 de grade, iar în timpul cursei, la Murcia, erau 31 de grade. Cred că s-a acumulat şi oboseala din acest sezon. Am reuşit să închei cursa în faţa a patru sportive cu care eram în luptă directă pentru locul trei“.  
Claudia Ştef, care în 2006 şi-a adjudecat circuitul IAAF, spune că se putea şi mai bine în acest sezon: „Nu am fost în cea mai bună formă anul acesta. Am avut o perioadă în care am fost accidentată. Am avut o evoluţie constantă. În această competiţie, dacă vrei să emiţi pretenţii, trebuie să termini patru curse, apoi să aduni puncte în toate etapele în care iei startul, adică să te clasezi în primele zece sportive. Degeaba urcă o sportivă pe podium într-o etapă dacă după aceea nu mai punctează“.

A evitat deplasările lungi

Sportiva de la CSM Craiova, campioană naţională anul acesta, a spus pas curselor din Beijing (China) şi Chihuahua (Mexic) din cauza distanţei prea mari.
„Erau nişte deplasări solicitante. Până în Mexic aş fi făcut 28 de ore cu avionul, în plus concursul se ţinea la altitudine mare. Era consum mare de energie pe drum şi nu aveam timp suficient să mă refac nici pentru acel concurs, nici pentru următorul“, a adăugat eleva lui Horia Ştef.
Claudia a încheiat concursurile pe 2008 şi şi-a permis să facă o scurtă pauză, după atâtea concursuri şi antrenamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII