11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn Trivale, brânza e pe bani

În Trivale, brânza e pe bani

Penescu consideră că adevăratul derbi al României se joacă la Piteşti, între două echipe care mizează în principal pe tinereţea şi valoarea jucătorilor autohtoni, excluzând orice aranjament cu prietenul Mititelu.

Argeşenii par rezervaţi după victoria din Giuleşti, patronul Cornel Penescu declarând ieri că se teme de Universitatea mai mult decât de Rapid. Făcând avancronica meciului de vineri din Trivale, Penescu a spus: „Îmi este teamă de acest meci. Craiova joacă fotbal, chiar a avut meciuri mai bune decât noi. Va fi un joc între două echipe cărora le place să atace, nu să se apere. Noi ne vom juca şansele şi sperăm să câştigăm“.
Şeful argeşenilor consideră că meciul FC Argeş – Universitatea va fi derbiul României. „Adevăratul derbi al României va fi vineri, când se vor întâlni două dintre echipele cu cei mai puţini străini din lot, cu jucători din propria pepinieră, care au ajutat şi vor ajuta mereu naţionala. Până acum, am văzut doar derbiuri între argentinieni, portughezi şi brazilieni. Avem mulţi jucători buni în această regiune, ce ne trebuie atâţia străini?“, a declarat Penescu pe fanatik.ro.
În ciuda prieteniei cu finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, Cornel Penescu neagă orice aranjament între cele două adversare de vineri. „Acum doi ani toată lumea zicea că va fi aranjat meciul FC Argeş – Craiova. Toţi s-au înşelat. Suntem doi oameni de onoare, serioşi, şi nu ne pretăm la aşa ceva“, a adăugat patronul argeşenilor.

Săndoi vine la Piteşti

Selecţionerul naţionalei de tineret a anunţat ieri că va fi prezent la meciul de la Piteşti pentru a urmări evoluţia jucătorilor tineri din cele două formaţii, posibili internaţionali ai României. „Vom avea o naţională de tineret remaniată, alcătuită cel mai probabil pe scheletul Universităţii şi al echipei FC Argeş. De aceea voi veni şi la meciul de vineri. Sunt mulţi craioveni şi argeşeni care pot fi chemaţi la lot. Este posibil ca grosul să fie dat de aceste două echipe. Universitatea are cei mai mulţi jucători care au vârsta pentru naţionala de tineret“, a spus Săndoi, obligat să schimbe generaţiile după ce a ratat calificarea la CE de tineret din Suedia, de anul viitor.
Cât priveşte partida dintre FC Argeş şi Universitatea Craiova, Emil Săndoi a spus: „Va fi un meci în care se poate întâmpla orice. Universitatea a demonstrat că joacă bine, poate chiar mai bine în deplasare. Argeşul, la rândul său, a arătat şi cu Rapid că este o echipă care ştie ce vrea. Cred că va fi un spectacol fotbalistic, pentru că ambele formaţii joacă un fotbal deschis“.

Balaci este optimist

Managerul general al Ştiinţei, Ilie Balaci, a declarat că elevii lui Napoli nu trebuie să se sperie de victoria piteştenilor în faţa Rapidului. „Piteştiul a învins pe Rapid. Dar cine e Rapid acum? Nu joacă nimic. Au bătut o echipă cu un băieţaş în poartă (Pardo – n.r.), care nu ştiu ce e cu el acolo. Nu trebuie să ne sperie. Piteştiul este o echipă frumoasă, dar atât. Va fi un meci în care evoluează două formaţii cu un joc plăcut, dar cred că victoria va fi obţinută de echipa care se dăruieşte mai mult, care va risca mai mult. Îmi doresc şi cred că aceasta va fi Universitatea“, a fost de părere Ilie Balaci pe fanatik.ro.
Oficialul craiovean a vorbit şi despre meciurile pe care CFR Cluj şi Steaua le vor susţine în Liga Campionilor. „Nu voi merge pe stadion la Cluj. Prefer să stau la televizor să urmăresc jocul. Oricum, un sfat al meu ar fi că, dacă vrem să obţinem rezultate, să nu se bage cu fundu-n poartă. Nu ai de ce să te sperii, nu ai de ce să te dai la o parte când joci cu Chelsea ori Fiorentina. Trebuie să joci fără teamă, cu încredere şi atunci poţi obţine rezultate bune. Ne-am săturat să stăm cu fundu-n poartă, să aşteptăm să rateze adversarii şi să ne bucurăm pentru un egal. Acum, ori joci fotbal, ori stai acasă“, a mai comentat Balaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII