6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporteri amendaţi şi cu dosar penal

Suporteri amendaţi şi cu dosar penal

Fanii Ştiinţei au încurajat permanent echipa, dar o parte dintre ultraşi au continuat, ca şi la partida cu FC Timişoara, să protesteze împotriva finanţatorului Adrian Mititelu, care s-a lepădat de ei la meciul cu Dinamo. Suporterii de la peluză şi de la tribuna a II-a au scandat trivialităţi la adresa patronului, apoi au scos o parte dintre bannerele pe care le afişaseră şi la jocul cu bănăţenii, în care, printre altele, ironizau prietenia lui Mititelu cu Gigi Becali. Unul dintre suporterii de la tribuna I a aruncat cu o pungă de seminţe pe terenul de joc, care a fost „recuperată“ de arbitrul Alexandru Tudor şi înmânată observatorului Florin Gâtejanu. Jandarmii aflaţi la stadionul „Extensiv“ au evitat să intervină în timpul partidei, dar la finalul acesteia au intrat în forţă la tribuna a II-a, exact în sectorul unde fuseseră afişate bannerele anti-Mititelu.
Deşi ultraşii din acea zonă au încercat să riposteze, aruncând cu scaune şi pietre spre forţele de ordine, oamenii legii au reuşit să liniştească spiritele, apoi au reţinut 17 suporteri. „I-am avertizat de data trecută să înceteze cu aceste manifestări şi să nu mai intre cu bannere ascunse. Cei reţinuţi riscă să fie amendaţi“, a declarat colonel Constantin Ion, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, scoţând în faţă Legea Mitică Dragomir. Cei 17 reţinuţi au fost duşi la Secţia 2 Poliţie Craiova pentru a fi verificaţi, şapte dintre ei fiind sancţionaţi.
Doi suporteri au primit avertisment, trei au fost amendaţi cu câte 250 de lei, iar altor doi li s-a întocmit dosar penal pentru port de armă albă, respectiv distrugere, pentru spargerea geamului unei maşini a jandarmilor. În continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor care au produs pagube pe stadionul „Extensiv“. Adrian Mititelu nu a vorbit despre incidente, la finalul întâlnirii grăbindu-se să părăsească tribuna oficială, nu înainte de a comenta prestaţia jucătorilor săi: „Ăsta este fotbalul, atât am putut astăzi (sâmbătă – n.r.), sper să putem mai mult data viitoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII