7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Copiii cu deficienţe, reprimiţi la şcoală

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 2 oferă cazare, masă, haine şi rechizite pentru cei 347 de copii cu deficienţe de vedere şi auz din ţară, care au fost evacuaţi din şcoală pe 15 septembrie, au anunţat edilii de sector. „Pentru reglementarea situaţiei care s-a produs din cauza nerespectării legislaţiei de către direcţiile sociale judeţene, Primăria Sectorului 2 va continua demersurile de soluţionare a acestei probleme, conform legilor în vigoare, fără a afecta, în viitor, pregătirea copiilor cu deficienţe“, precizează Primăria Sectorului 2. Cei 347 de copii au fost daţi afară pe 15 septembrie din singura şcoală aflată în sudul ţării pentru elevii cu deficienţe de vedere şi auz, din cauza faptului că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 nu şi-a primit, de opt ani, banii cuveniţi de la direcţiile judeţene de asistenţă socială şi protecţia copilului.

NewsIn

Barajul Işalniţa va fi modernizat

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) – Direcţia Apelor Jiu Craiova organizează o licitaţie deschisă pentru modernizarea barajului Işalniţa, contract evaluat la 22,55 milioane de euro, fără TVA, potrivit datelor publicate pe sistemul electronic de achiziţii publice. „Contractul presupune punerea în siguranţă a barajului Işalniţa din judeţul Dolj şi reabilitarea echipamentului hidromecanic. Lucrările vor avea loc pe râul Jiu, la circa 12 km amonte de Craiova“, potrivit anunţului ANAR. Termenul de finalizare al contractului este de 24 de luni de la data atribuirii contractului. Ofertantul trebuie să prezinte o garanţie de participare de 850.000 de lei şi o garanţie de bună execuţie de 5% din valoarea contractului fără TVA. Cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani a ofertantului trebuie să fie de 123,7 milioane de lei. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 29 octombrie.

Adrian DINU

Indemnizaţii mai mici pentru însoţitorii pensionarilor

Pensionarii cu gradul I de invaliditate vor primi o indemnizaţie de însoţitor egală cu 80% din valoarea unui punct de pensie, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 108/2008, publicată în Monitorul Oficial. Executivul a decis să limiteze creşterea indemnizaţiei pentru însoţitorii pensionarilor cu gradul I de invaliditate, raportând-o la punctul de pensie, nu la salariul minim brut pe ţară. Astfel, indemnizaţia pentru însoţitorii pensionarilor invalizi va reprezenta 80% din valoarea punctului de pensie, ce urmează să fie majorat din
1 octombrie la 697,5 lei, potrivit deciziei guvernului. Până în prezent, legislaţia prevedea că indemnizaţia pentru însoţitor are un cuantum fix, iar valoarea ei nu poate fi mai mică decât salariul de bază minim brut pe ţară. În urma adoptării acestui act normativ, indemnizaţia pentru însoţitorii pensionarilor încadraţi în gradul I de invaliditate va fi de 558 de lei, faţă de cel puţin 600 de lei, cât ar fi ajuns din 1 ianuarie dacă ar fi fost păstrate vechile prevederi.

Sebastian MIHAI

Cresc salariile agenţilor de poliţie

Agenţii de poliţie vor beneficia de o creştere salarială cuprinsă între 10 şi 20% din actualul salariu de bază, de la 1 ianuarie 2009, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate săptămâna trecută de guvern. Actul normativ corelează nivelul de salarizare între anumite funcţii de conducere (corespunzător ierarhizării stabilite pentru funcţiile publice similare potrivit Legii nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici) şi coeficienţii de ierarhizare pentru funcţiile agenţilor cu nivelul stabilit subofiţerilor. Ordonanţa de Urgenţă modifică Ordonanţa nr. 38/2003 privind salarizarea şi alte drepturi ale poliţiştilor.

Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU