16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia şi India, pentru un loc în Grupa Mondială

România şi India, pentru un loc în Grupa Mondială

Căpitanul nejucător al României este convins că meciul cu India va fi greu, dar este optimist în privinţa menţinerii în Grupa Mondială.

Începând de astăzi, timp de trei zile, arenele BNR din Bucureşti vor găzdui meciul de Cupă Davis dintre România şi India, pentru menţinerea în Grupa Mondială. Partida, care la prima vedere pare câştigată deja de tenismenii români, îi dă „fiori“ căpitanului nejucător Adrian Marcu, strategul echipei noastre fiind convins că nu va fi uşor contra Indiei. „Chiar dacă avem avantajul că jucăm pe zgură, ne va fi totuşi greu. Cunosc potenţialul Indiei şi de aceea susţin că nu trebuie să ne considerăm câştigători dinainte. Trebuie să fim atenţi la India! În mod normal, ar trebui ca vineri seară (astăzi – n.r.) să avem 2-0. În funcţie de ce se va întâmpla în prima zi a meciului şi de cum va decurge partida lui Victor Hănescu, vom vedea dacă el va juca sau nu la dublu“, a atenţionat Adrian Marcu.
De partea cealaltă a „baricadei“, căpitanul nejucător al Indiei, Shiv-Prakash Misra, a afirmat că echipa sa se poate impune în faţa României, chiar dacă suprafaţa pe care se joacă nu este cea mai potrivită pentru elevii săi. „Jucătorii au destulă experienţă şi sper ca asta să conteze în meci. Nu contează pe ce suprafaţă jucăm, oricum, nu ne puteţi oferi iarbă. Noi jucăm mai bine când reprezentăm ţara noastră, aşa că nu cred că vom avea probleme“, a explicat Shiv-Prakash Misra.

Crivoi, primul la serviciu

Conform tragerii la sorţi de ieri, Victor Crivoi va fi cel care va deschide „balul“ întâlnirilor de simplu în compania lui Parkash Armitraj (astăzi, ora 12.00), urmând ca Victor Hănescu să joace împotriva lui Somdev Devvarman. „Nu cred că ultimul meci de duminică este mai important. Eu voi disputa prima partidă şi asta este cea mai importantă. Dacă vom avea un avantaj, ultima partidă, cea de duminică, ar putea să nu se dispute“, a spus Victor Crivoi după tragerea la sorţi.
Mâine, de la ora 14.00, în proba de dublu, echipa României va miza pe Adrian Cruciat şi Horia Tecău în disputa cu Mahesh Bhupathi / Leander Paes. Duminică, de la ora 12.00, Victor Hănescu se va înfrunta cu Prakash Amritraj, în timp ce Victor Crivoi îl va întâlni pe Somdev Devvarman.
Pentru a juca în barajul Grupei Mondiale cu România, echipa Indiei a trecut două tururi în zona Asia/Oceania, depăşind Uzbekistan şi Japonia cu 3-2. Devvarman are o singură apariţie, în meciul cu Uzbekistan fiind învins în trei seturi de Denis Istomin. Meciul s-a disputat pe iarbă, la New Delhi. Debutantă în Cupa Davis în 1921, echipa Indiei a disputat până în prezent 175 de meciuri, câştigând 106 dintre acestea. Adversara României s-a calificat de trei ori în finala Cupei Davis, în 1966, 1974 şi 1987, în ’74 refuzând să dispute ultimul act contra Africii de Sud din cauza politicii de apartheid din această ţară. Echipa României de Cupă Davis a jucat trei finale ale acestei competiţii (1969, 1971, 1972), în toate întâlnind echipa Statelor Unite.
România şi India s-au întâlnit până acum de trei ori în Cupa Davis, echipa noastră câştigând două dintre aceste dispute. India s-a impus cu 5-0 în 1922, la Beckenham (pe iarbă), pentru ca România să se revanşeze pe zgură, la Bucureşti, în 1969, cu 4-0. Ultima întâlnire datează din 1971, când echipa formată din Ilie Năstase şi Ion Ţiriac i-a învins cu 4-1, la New Delhi, pe Jaidid Mukerjea şi Premjit Lall.
Iată celelalte partide din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis: Australia – Chile, Austria – Marea Britanie, Belgia – Elveţia, Croaţia – Brazilia, Israel – Peru, Coreea de Sud – Olanda, Slovacia – Serbia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS