15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci: Vom învinge la Urziceni

Balaci: Vom învinge la Urziceni

Managerul general al Ştiinţei este convins că elevii lui Nicolo Napoli vor profita de oboseala acumulată de ialomiţeni după meciul cu Hamburg şi vor obţine trei puncte în fieful liderei Ligii I.

În timp ce Dorel Stoica şi compania se pregătesc pe arena „Petre Deselnicu“ pentru confruntarea de luni cu lidera campionatului, Unirea Urziceni, adversarii lor se călesc în Europa. Trupa lui Dan Petrescu a primit aseară, la Hamburg, botezul Cupei UEFA, ialomiţenii trecând deocamdată pe plan secund partida cu Universitatea Craiova. Iar oltenii speră să profite de acest lucru, oboseala acumulată de jucătorii Unirii după deplasarea din Germania fiind unul dintre motivele pentru care alb-albaştrii cred că pot să dea lovitura la Urziceni.
Chiar şi Ilie Balaci, managerul general al Ştiinţei, este încrezător în şansele elevilor lui Nicolo Napoli. „Sunt convins că vom învinge la Urziceni. Mizez pe valoarea echipei noastre şi pe oboseala acumulată de cei de la Unirea în meciul cu Hamburg. Va fi o încărcătură psihică foarte mare pentru ei, fiind la prima lor ieşire în Europa, iar această stare a lor ne va fi favorabilă“, a spus Balaci. „Cei de la Unirea Urziceni se bazează pe 17 jucători. În rest, joacă datorită antrenorului, care este foarte bun. Dacă nu ar fi Petrescu, nu am mai vorbi atât de laudativ la adresa celor de la Urziceni. Repet, sigur îi vom învinge“, a completat Balaci.
În sezonul trecut, pe 8 martie 2008, Universitatea reuşea o remiză de senzaţie pe terenul Unirii, scor 2-2, după ce gazdele au condus cu 2-0. Baird (’39) şi Wobay (’53) anulau atunci golurile lui Mara (’16) şi Onofraş (’21), oltenii fiind chiar aproape de un succes. Luni, leonezul nu se va afla în teren şi nici Mitchell, suspendat, dar alb-albaştrii speră să-şi revină după ultimele două eşecuri, cu Dinamo (0-1) şi Timişoara (1-3). Suporterii nu sunt însă prea convinşi de reuşita favoriţilor, în sondajul de pe craiovamaxima.ro, din 344 de votanţi până ieri după-amiază, doar 143 (41%) mergând pe o victorie a Ştiinţei. 119 (35%) cred că Universitatea va fi învinsă, iar 82 (24%) că partida se va încheia la egalitate.

Balaci crede mai mult în CFR decât în Steaua

Fosta glorie a Ştiinţei a vorbit şi despre evoluţiile celor două formaţii româneşti din Liga Campionilor. Ilie Balaci s-a declarat mândru de victoria lui CFR Cluj pe „Olimpico“, fiind convins că ardelenii au puterea să depăşească faza grupelor, în schimb, acordă Stelei şanse mici de a ajunge în optimi.
„Sunt foarte mulţumit de victoria celor de la CFR. Sunt mândru că o echipă românească are posibilitatea să se califice în primăvara europeană a Ligii Campionilor. După succesul de la Roma, cu alte patru puncte obţinute, CFR Cluj poate ieşi din grupe. Nu este uşor, dar nici imposibil. Prin victoria cu AS Roma, clujenii s-au autobligat să câştige. Pot învinge pe Bordeaux şi pot să facă un egal acasă cu Roma“, a spus Balaci. „Stelei îi va fi însă mai greu, pentru că a pierdut un meci acasă, dar şi ea s-a ridicat la un nivel bun. Nu este totul pierdut, îşi joacă în continuare şansele, mai sunt cinci meciuri“, a adăugat „Prinţul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII