12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii joacă fără milă contra Timişoarei

Oltenii joacă fără milă contra Timişoarei

Ştiinţa, neînvinsă acasă în acest campionat, speră să obţină astăzi, în faţa Timişoarei măcinate de probleme, cea de-a patra victorie.

După depunctarea Timişoarei, Craiova îi priveşte de sus (de pe locul 8) pe bănăţeni, coborâţi de o decizie a FIFA pe poziţia a 11-a. Afectaţi de litigiile şi scandalul din ultimele zile, timişorenii se confruntă astăzi şi cu probleme de lot: Alexa şi Sretenovic sunt suspendaţi, Brezinski şi Vrsic – nerefăcuţi, în timp ce fraţii Artiom şi Arman Karamyan, Pantilimon, Luchin şi Latovlevici au fost plecaţi la loturile naţionale.
Craiova ar putea profita de aceste probleme, mai ales că scandalul ultramediatizat de la Timişoara nu s-a stins, iar litigiile nu s-au rezolvat. Sorin Cîrţu, antrenorul eventului Craiovei din 1991, fost în anii trecuţi şi la Poli Timişoara, a caracterizat astfel partida de astăzi: „Ţinând cont de ultimele rezultate şi evoluţii ale celor două echipe, pare un meci echilibrat. Cred însă că Universitatea va fi echipa învingătoare. Argumente? Timişoara joacă mai slab în meciurile din deplasare, în timp ce evoluţiile oltenilor, mai ales pe terenul propriu, au fost bune, victorioase la acest început de campionat. Totuşi, Craiova – Timişoara este un meci în care se poate întâmpla orice“.

Lui Mititelu îi este teamă să nu se înţepe

Chiar dacă, în ultima etapă, Universitatea a pierdut în Ştefan cel Mare, oltenii par liniştiţi, cu un moral bun, iar oficialii clubului sunt entuziasmaţi şi siguri pe victoria gazdelor. Totuşi, finanţatorul Mititelu a afirmat că meciul cu Timişoara nu este uşor: „Ar fi cea mai mare ţeapă să desconsiderăm Timişoara“. În echipa lui Napoli şi Gane revine şi „naşul“ timişorenilor, Baird, refăcut. Alături de „cangur“, şi Costea este considerat „arma letală“ a Craiovei, debutul său la naţională fiind considerat de bun augur, dar la echipa de club, în cele şase etape disputate până în prezent, el a marcat doar un gol. Mitchell este suspendat, iar Wobay, încă nerefăcut.
Meciul, un derbi al provinciei, este catalogat de risc maxim, ambele galerii având destule ofuri pe suflet. Despre această întâlnire, la conferinţa de presă de ieri, Dusan Uhrin Jr. a afirmat: „Încercăm să repetăm jocul nostru din meciul cu Rapid şi să adunăm puncte. Va fi o partidă foarte grea. Craiova joacă activ şi presingul lor este periculos. Trebuie să rezolvăm acest meci şi trebuie să jucăm la fel ca să învingem. Nu ştiu dacă Universitatea va profita de starea psihică de la noi. Se poate întâmpla orice la Craiova, dar acum nu ştiu care ar putea fi motivele în cazul unei victorii sau al unei înfrângeri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII