12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Dinamo, venim!

Dinamo – Universitatea
Stadion „Dinamo“
, astăzi, ora 20.45 (Antena 1).
Formaţii probabile:
Dinamo:
Lobonţ – Homei, Tamaş, Moţi, Pulhac – Torje, Boştină, Ropotan, Ad. Cristea – Dănciulescu, Bratu. Antrenor: Mircea Rednic.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, Mitchell, Rose – Prepeliţă, D. Stoica, Dilevski – Gîngioveanu, Baird, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra:  M. Drăgănescu – C. Nica, M. Savaniu.

Oltenii speră ca puştii lui Mititelu şi Napoli să facă un meci istoric în faţa aroganţilor „câini roşii“ şi să obţină prima victorie în Ştefan cel Mare după o pauză de 14 ani. 

Elevii lui Mircea Rednic n-au pornit campionatul în trombă, aşa cum sperau acţionarii din Ştefan cel Mare, dar nici dezastruos, aşa cum lasă de înţeles Borcea, Turcu şi ceilalţi investitori. Necazul din „Groapă“ pleacă de la faptul că antrenorului i s-au pus la dispoziţie jucătorii ceruţi, pe bani mulţi, iar echipa trimisă în teren de „Puriu“ nu a obţinut decât trei victorii din cinci meciuri, înfrângerea din Giuleşti agitând spiritele dinamoviştilor, „câinii roşii“ fiind acuzaţi de aproape toată lumea că nu s-au dăruit precum rapidiştii.
De altfel, chiar din prima etapă s-a văzut că Dinamo şchiopătează, iar săgeţile acţionarilor şi ale unor suporteri s-au îndreptat către Rednic şi câţiva jucători, care sunt preferaţii antrenorului. În aşteptarea revenirii lui Zicu, Rednic se află într-o situaţie de invidiat, cu trei atacanţi de clasă, Dănciulescu, Bratu şi Marius Niculae, dar meciul pierdut în Giuleşti a scos la iveală că jucătorii desemnaţi titulari de antrenor (Bratu şi Niculae) n-au spart gura târgului.
„Avem cel mai bun lot din ţară… N-are cum să câştige Craiova în Ştefan cel Mare!“, spunea deunăzi Cristi Borcea, preşedintele executiv al dinamoviştilor, „câine“ cu sânge de oltean în el. Astăzi, dinamoviştii doresc să răzbune neîmplinirile din acest început de sezon printr-o victorie în faţa Universităţii.

Fanii Ştiinţei vor fi pe stadion

După aceste cinci etape, Universitatea este la egalitate de puncte cu Dinamo, iar astăzi oltenii vor să-i depăşească şi în clasament pe „câini“, să contracareze aroganţa celor de la Dinamo printr-o victorie istorică, lucru, zic oficialii şi prietenii Ştiinţei, posibil de realizat în acest început de campionat.
În ediţia trecută, oltenii au reuşit în „Groapă“ o remiză nebună, 4-4 (nu ca la teatru!), după ce au condus cu 3-0! Eliminat în acel meci nebun, căpitanul Dorel Stoica spune că acum Craiova merge în Ştefan cel Mare să bată pe Dinamo. Ştiinţa nu mai suferă de complexul de inferioritate faţă de dinamovişti, Neţoiu este pe linie moartă, aşa că Florin Costea şi Cosmin Gîngioveanu pot să-şi demonstreze valoarea în „Groapa“ cu „căţei“, să arate că sunt meseriaşi, că noua echipă a oltenilor este hotărâtă să revină în vârf. Dacă vor evolua cu dăruire, dacă o vor avea şi pe zeiţa Fortuna alături, dar şi un arbitraj corect, atunci Craiovei nu-i vor putea sta în cale „căţeluşii“ hrăniţi de Borcea şi ceilalţi. Ştiinţa ar putea obţine astăzi prima victorie în Ştefan cel Mare după 14 ani, ultimul succes oltean înregistrându-se pe 28 octombrie 1994, 1-0, pentru echipa antrenată atunci de Victor Piţurcă marcând actualul secund al lui Napoli, Jerry Gane.
Chiar dacă oficialii clubului din Bănie au anunţat că nu îşi asumă responsabilitatea pentru suporterii care vor face deplasare în Capitală, fanii Ştiinţei au precizat că vor fi prezenţi pe stadion, Jandarmeria confirmând faptul că aceştia vor putea avea acces în arenă pe baza cărţii de identitate.
Suporterii sunt foarte optimişti în privinţa unui rezultat bun în Ştefan cel Mare, conform sondajelor de opinie de pe site-ul clubului şi de pe craiovamaxima.ro. Până ieri după-amiază, din 407 votanţi, 255 (63%) au mizat pe o victorie a oltenilor, iar 96 (24%) pe un rezultat de egalitate, în timp ce, pe fcuniversitatea.ro, 74 la sută dintre fani au considerat că trupa lui Napoli poate învinge pe Dinamo, iar 21 la sută că va obţine o remiză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII