22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSerbia, reconstruită după reţeta lui Antic

Serbia, reconstruită după reţeta lui Antic

Serbia se anunţă un adversar dificil pentru România în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2010, care va debuta în luna septembrie. Noul selecţioner al Serbiei, Radomir Antic, a declarat că inserarea unor jucători tineri în cadrul echipei îi va asigura succesul în primele meciuri din calificări. „Avem nevoie de un amestec de tinereţe şi experienţă“, a spus tehnicianul la o conferinţă de presă, în cadrul căreia a anunţat şi lotul de 23 de jucători pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Franţa de pe 6, respectiv 10 septembrie. „Tinerii au entuziasm şi se vor lupta pentru un tricou de titular, creând astfel concurenţă la echipa naţională“, a mai spus Antic, care miercurea trecută i-a luat locul lui Miroslav Djukic pe banca naţionalei Serbiei.
Selecţionerul i-a inclus în lotul pentru meciurile cu Feroe şi Franţa pe Ivan Obradovic, fundaş stânga, şi Nenad Milijas, mijlocaş, ambii urmând să debuteze în selecţionata Serbiei. Nu lipsesc nici experimentaţii Mladen Krstajic şi Ivan Ergic, primul revenind la lotul naţional după o absenţă îndelungată.
Serbia a ratat calificarea la Euro 2008 sub comanda spaniolului Javier Clemente, iar Federaţia Sârbă de Fotbal l-a înlocuit pe acesta cu Miroslav Djukic. Nici acesta din urmă nu a avut mai mult succes şi a fost demis după prestaţia mediocră de la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar şi după o serie de cinci amicale din care Serbia nu a câştigat nici unul.

„Muncă şi disciplină“

Antic (59 de ani), care în 1996 a câştigat în Spania cupa şi campionatul cu Atletico Madrid, s-a declarat sigur că va reuşi să-şi impună autoritatea în vestiarul Serbiei. „Trebuie să readucem disciplina la echipa naţională şi trebuie să muncim mai mult. În aceste condiţii, rezultatele nu au cum să nu apară. Eu voi lucra dacă e nevoie şi 24 de ore pe zi ca să pot să mă ridic la nivelul aşteptărilor suporterilor noştri“, a spus Antic.
Selecţionerul consideră că grupa din care face parte în preliminariile CM 2010 este dificilă: „Nu avem prea mult timp la dispoziţie pentru a pregăti meciurile din preliminarii, dar vom face tot posibilul să depăşim această grupă dificilă din care facem parte. Eu nu pot decât să promit că jucătorii care vor intra pe teren vor da totul“.
Iată fotbaliştii convocaţi de Antic: Vladimir Stojkovic (Sporting Lisabona), Vladimir Disljenkovic (FC Metalurg Doneţk) – portari; Branislav Ivanovic (Chelsea), Nemanja Vidic (Manchester), Ivica Dragutinovic (Sevilla), Mladen Krstajic (Schalke 04), Dusko Tosic (Werder Bremen), Ivan Obradovic (Partizan), Antonio Rukavina (Dortmund), Gojko Kacar (Hertha) – fundaşi; Dejan Stankovic (Inter), Ivan Ergic (Basel), Nenad Milijas (Steaua Roşie), Milos Krasic (Spartak Moscova), Zdravko Kuzmanovic (Fiorentina), Sasa Ilic (Salzburg), Stefan Babovic (Nantes), Miralem Sulejmani (Ajax), Bosko Jankovic (Palermo), Zoran Tosic (Partizan) – mijlocaşi; Nikola Zigic (Valencia), Danko Lazovic (Eindhoven), Marko Pantelic (Hertha BSC Berlin).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS