9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, succes plătit scump

Pandurii, succes plătit scump

Pandurii – FC Argeş 3-1
Stadion „Municipal“
, spectatori: 5.500.
Au marcat: Chibulcutean ’28, Al. Piţurcă ’32, Vasilache ’70-p / Doman ’51.
Pandurii: Stanca – Popete, Rus, Chibulcutean, Mândrean (’55, Ghindeanu) – Vasilache, Vancea (’75, Rusu), Păcurar, D. Orac (’63, Fl. Stângă), I. Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
FC Argeş: Boşneag – D. Ghiţă, Cazan, Lăcustă, Bazzi (’46, Poenaru) – Năstăsie, Cârstoiu (’82, Stan), C. Tănase, Doman (’62, Boboacă) – Dulcea, Ad. Iordache. Antrenor: Ionuţ Badea.
Cartonaşe galbene: Vasilache, Popete (2), Iordache, Mândrean, Păcurar / Doman.
Cartonaşe roşii: Popete (’45), Al. Piţurcă (’80).
Au arbitrat: S. Corpodean – C. Tripa, M. Toderici.

Elevii lui Eugen Neagoe au început timid jocul cu FC Argeş, copleşiţi, parcă, de obligativitatea obţinerii celor trei puncte. A fost nevoie de acţiunea fundaşilor centrali Rus, în rol de pasator, şi Chibulcutean, în rol de finalizator, pentru a-i descătuşa pe panduri (’28). Gazdele au majorat scorul după patru minute, când Piţurcă junior a profitat de gafa lui Boşneag. Meciul curgea spre o victorie fără emoţii a gorjenilor, însă a intervenit Corpodean, care a încercat să schimbe sensul desfăşurării evenimentelor. Centralul a împărţit cu largheţe cartonaşe galbene pandurilor şi i-a împins „regulamentar“ pe oaspeţi spre careul lui Stanca, providenţial în minutul 36. Cu câteva secunde înainte de finalul primei părţi, Popete a fost eliminat, iar pandurii au fost nevoiţi să suporte o repriză asaltul adversarului.
Insistenţa argeşenilor a dat roade la câteva minute de la reluare, când Doman a redus din diferenţă, dar pandurii au găsit puterea să replice în inferioritate numerică. Păcurar a obţinut un penalti graţie semnalizării asistentului Toderici, iar Vasilache a adus liniştea în tabăra gazdelor. Finalul a fost sângeros, ambele ambulanţe intrându-şi în rol. Mai întâi, Vancea a fost transportat la spital cu capul spart, după un contact cu Boboacă, apoi, cu zece minute înainte de final, Alex Piţurcă a văzut cartonaşul roşu, după ce l-a accidentat Cârstoiu, suspect de fractură de peroneu.

Trei puncte mari pentru panduri

Antrenorul Eugen Neagoe speră ca această primă victorie să fie doar începutul unui parcurs care să scoată echipa din subsolul Ligii I. „S-au spart ghinioanele. Pandurii nu este o echipă care să se bată la retrogradare. A fost un meci tensionat, pentru că jucătorii şi-au dorit foarte mult să câştige. Dar, până la urmă, fotbalul este un sport pe care îl joacă bărbaţii. Îl mai joacă şi fetele din când în când, dar e cu totul altfel. Sunt trei puncte mari pentru noi, este prima victorie şi sperăm să avem un parcurs bun de acum înainte“, a declarat Neagoe.
Acesta l-a disculpat pe Alex Piţurcă, după ce elevul său l-a accidentat pe Cârstoiu. „Îmi pare foarte rău de accidentarea tânărului Cârstoiu de la FC Argeş, dar Piţurcă nu a avut nici cea mai mică intenţie să-l accidenteze. Cred că a fost un mare ghinion, atâta tot. Am revăzut faza de şase-şapte ori şi se vede că nu a avut intenţie să-l lovească. Sper să nu fie o problemă gravă, pentru că este un jucător tânăr şi talentat“, a mai spus Neagoe.

Piţurcă a jucat pentru Neagoe

Afectat de accidentarea lui Monel Cârstoiu, Alexandru Piţurcă a mers la spital imediat după joc pentru a-şi cere scuze adversarului său. „Am fost la spital, dar nu l-am mai găsit. I-au pus piciorul în ghips şi a plecat. L-am sunat să-mi cer scuze şi să-i spun că-mi pare rău. Mi-a spus că are fractură de peroneu şi că va sta o lună în ghips, iar după două luni va juca din nou. Era păcat să fi fost ceva grav pentru că este un jucător tânăr“, a declarat Piţurcă pentru site-ul clubului Pandurii. Acesta a precizat că a fost vorba de un accident nefericit, fiind prima eliminare din cariera sa.
Jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu s-au dăruit în teren pentru cele trei puncte, succesul fiind dedicat antrenorului Eugen Neagoe, care a împlinit vineri 41 de ani. „A fost o victorie pe care i-am dedicat-o antrenorului, drept cadou de ziua lui. Cred că aseară (luni seară – n.r.) nu s-a putut bucura prea mult, fiind supărat pentru ce s-a întâmplat cu acel băiat de la Argeş, dar şi pentru tensiunea care a fost înaintea acestui meci şi în timpul lui“, a spus Piţurcă junior. „Ne-am făcut probleme că antrenorul Neagoe ar putea fi schimbat şi am făcut tot posibilul să nu se întâmple acest lucru, pentru că rezultatele cele mai bune le-am avut cu Eugen Neagoe pe bancă. Noi l-am adus înapoi când plecase şi era cel mai rău lucru care ni se putea întâmpla. Am jucat şi pentru Neagoe la acest meci!“, a mai spus Alex Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS