10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKewell conduce ofensiva turcilor în Ghencea

Kewell conduce ofensiva turcilor în Ghencea

Steaua – Galatasaray
Stadion „Steaua“
, astăzi, ora 20.45 (Antena 1, în direct).
Formaţii probabile:
Steaua:
Zapata – Neşu, Ghionea, Rădoi, P. Marin – Nicoliţă, Lovin, Tiago Gomes, Toja – D. Moreno, Arthuro. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Galatasaray: Aykut – Sabri, Meira, Servet, Hakan Balta – Mehmet Topal, Ayhan, Hasan Şaş, Kewell – Lincoln, Nonda. Antrenor: Michael Skibbe.
Va arbitra: Matteo Simone Trefoloni (Italia).

Galatasaray va beneficia în partida din această seară cu Steaua de serviciile starului australian, jucător a cărui absenţă în meciul tur şi-a pus negativ amprenta asupra evoluţiei echipei turce. 

Reprezentanta României în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, Steaua Bucureşti, va juca în această seară, pe stadionul din Ghencea, cu campioana Turciei, Galatasaray Istanbul, în manşa secundă a acestei faze a competiţiei. Meciul va începe la ora 20.45 şi va fi transmis în direct de Antena 1. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 2-2, golurile roş-albaştrilor fiind marcate de Dayro Moreno (‘4) şi de Nicoliţă (’13), în timp ce pentru „Cim-bom“ a înscris Nonda (’19, ’47).
Tehnicianul Stelei, Marius Lăcătuş, are probleme de efectiv, mulţi dintre jucătorii săi de bază fiind indisponibili. Steaua nu poate conta în returul cu Galatasaray pe Janos Szekely, Ifeanyi Emeghara, Mihăiţă Pleşan şi Pawel Golanski, care sunt accidentaţi. De asemenea, mijlocaşul Ovidiu Petre şi fundaşul Dorin Goian, care au fost menajaţi în ultimele partide de campionat, sunt incerţi pentru confruntarea cu turcii. Să remarcăm că meciul cu Galatasaray va fi ultimul la Steaua pentru fundaşul Mihăiţă Neşu, el urmând sa plece la echipa olandeză FC Utrecht.
Michael Skibbe, antrenorul german al Galatei, va beneficia în partida din Ghencea, de serviciile australianului Harry Kewell, fotbalist a cărui absenţă şi-a pus negativ amprenta asupra evoluţiei echipei turce în prima manşă.

Lăcătuş: „Nu vom juca la 0-0“

Marius Lăcătuş susţine că echipa sa nu va juca la 0-0 în meciul de astăzi cu Galatasaray, pe care îl consideră cel mai important din cariera sa de tehnician. „Fiara“ susţine că, ţinând cont de remiza din tur, Steaua este favorită la calificare.
„Şansele nu mai sunt egale, deoarece am dat două goluri, iar Steaua nu e o echipă care să primească acasă mai mult de două goluri şi să nu reuşească să înscrie la un asemenea meci. Galata e cea mai titrată echipă cu care Steaua a jucat în barajele pentru Liga Campionilor. În retur trebuie să înscriem, nu vom juca la 0-0, dar în funcţie de evoluţia scorului vom face ce trebuie pentru a ne califica. Trebuie să avem mare grijă, nu trebuie să-i lăsăm să intre în joc. E cel mai important meci din cariera mea de antrenor“, a spus Lăcătuş.

Skibbe: „Kewell poate face diferenţa“

De la remiza cu Steaua din urmă cu două săptămâni, Galatasaray Istanbul este într-o creştere de formă evidentă, câştigând ambele meciuri oficiale pe care le-a susţinut. În Supercupa Turciei, trupa lui Skibbe a învins-o pe Kayserispor, cu 2-1 (Kewell ’66, Nonda ’73 / Mehmet Topuz ’87), iar în prima etapă a ediţiei 2008/2009 a campionatului Turciei a zdrobit-o pe Denizlispor, cu 4-1 (Kewell ’36, Balta ’76, Ozbek ’84, Lincoln ’90 / Yigen ’45).
Este evident faptul că un rol important în evoluţia pozitivă a Galatei din ultima perioadă îl are australianul Harry Kewell. Acest fapt este recunoscut şi de antrenorul Michael Skibbe, care susţine că „Cim-bom“ va juca mult mai bine la Bucureşti, decât a făcut-o în prima manşă.
„Sunt convins că în meciul retur vom fi mai în formă, pentru că jocul echipei s-a îmbunătăţit după ce am susţinut două partide oficiale. Foarte importantă este integrarea în echipă a lui Harry Kewell, un jucător cu o mare experienţă, care poate face diferenţa. De aceea, sunt convins că în meciul de la Bucureşti vom fi mai buni decât în partida de la Istanbul“, a spus Skibbe.

Liga Campionilor, turul trei preliminar
Programul partidelor care se vor disputa astăzi în manşa secundă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor: Slavia Praga – Fiorentina (în tur: 0-2), Steaua – Galatasaray (2-2), Dinamo Kiev – Spartak Moscova (4-1), BATE Borisov – Levski Sofia (1-0), Dinamo Zagrab – Şahtior Doneţk (0-2), Olympiakos – Anorthosis (0-3), Kaunas – Aalborg (0-2), Marseille – Brann (1-0), Atletico Madrid – Schalke 04 (0-1), Arsenal – FC Twente (2-0), Fenerbahce – Partizan (2-2), Liverpool – Standard Liege (0-0), Basel – Guimaraes (0-0). Partidele Panathinaikos – Sparta Praga (2-1), Artmedia – Juventus (0-4) şi Wisla Cracovia – Barcelona (0-4) s-au disputat aseară, după închiderea ediţiei. Echipele câştigătoare din dublele manşe se vor califica în grupele Ligii Campionilor, iar tragerea la sorţi va avea loc pe 28 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU