6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au plătit eşecurile în avans

Pandurii au plătit eşecurile în avans

Cu o bună parte din contracte deja încasate, fotbaliştii lui Eugen Neagoe nu şi-au mai dat silinţa pe teren, Condescu simţindu-se vinovat pentru rezultatele proaste ale echipei din primele patru etape.

Prestaţia neconvingătoare a pandurilor din startul acestui sezon este cauzată şi de o stare de automulţumire a jucătorilor lui Neagoe, care s-au văzut cu conturile încărcate de bani, deşi Liga I abia şi-a consumat câteva etape. Preşedintele Marin Condescu regretă că a cedat rugăminţilor fotbaliştilor şi le-a achitat deja 30 la sută din contractele de joc. „E vina mea că în perioada asta am cedat la rugăminţile jucătorilor şi le-am plătit 30 la sută din contracte. Asta, cumulat cu primele din primăvară, le-a creat o stare de automulţumire“, a declarat Condescu.
Acesta susţine că este posibil ca lotul să mai fie remaniat până pe 31 august, termenul-limită pentru transferuri. Portarul bielorus Yuri Tsigalko a revenit la Târgu Jiu după ce a expirat împrumutul lui la CSM Râmnicu Vâlcea şi se pregăteşte sub comanda lui Vali David, alături de Stanca, Mingote şi Bălăeţ, soarta lui urmând să fie decisă în aceste zile. „Procedurile pentru obţinerea vizelor lui Tsigalko au durat prea mult şi până s-au refăcut documentele a venit toamna. O să luăm o decizie în privinţa lui, dacă o să rămână la Pandurii sau va fi împrumutat“, a spus Condescu.
De asemenea, Pandurii Târgu Jiu l-a achiziţionat pe fundaşul central Mădălin Popa de la Gloria Bistriţa în contul lui Andrei Enescu, cedat la gruparea ardeleană. „Am făcut un schimb de jucători cu Gloria Bistriţa. L-am dat pe Enescu şi l-am luat pe Mădălin Popa. Acum să vedem dacă el confirmă aşteptările noastre şi va fi oprit de Neagoe în lot sau va fi împrumutat la altă echipă“, a mai afirmat şeful pandurilor.  

Jucătorii sârbi, în atenţia gorjenilor

Secunzii lui Eugen Neagoe, Florin Bejinariu şi Sebastian Moga, au fost în Serbia în weekendul trecut, pentru a urmări la lucru trei fotbalişti din ţara vecină. Şeful pandurilor a declarat că, dacă vor mai fi aduşi jucători la Pandurii, Neagoe trebuie să se dispenseze de alţi fotbalişti din lotul actual. „Jucători care nu au echipe sunt mulţi, dar trebuie să vedem ce vom alege din ceea ce ni se oferă. Lucrurile sunt clare la Pandurii, cu orice jucător adus peste ceea ce avem acum, trebuie să renunţăm la o parte din cei din lot. Sunt 26 de fotbalişti în lot şi deja sunt mulţi. Colaborăm cu diferiţi impresari, Adi Ilie, Teodorescu şi Zvonco, care ne recomandă jucătorii. Nu am abandonat piaţa sârbă, chiar sâmbătă au fost la un meci în Serbia doi antrenori secunzi, Bejinaru şi Moga, pentru a vedea trei jucători la lucru într-o localitate lângă Belgrad. Deci nu am abandonat ideea de a mai transfera jucători sârbi, iar din afară putem să aducem şi fotbalişti liberi de contract“, a spus Condescu.

Arrieta se reface în Spania

Accidentat în prima etapă, la jocul cu Dinamo Bucureşti, spaniolul Ibon Perez Arrieta va pleca să se trateze în Spania. Acesta acuză o întindere la inghinali, problemă care l-a ţinut departe de gazon şi în returul sezonului trecut. Spaniolul va lipsi trei săptămâni, urmând să revină la Târgu Jiu pentru jocul cu Gaz Metan Mediaş din etapa a şaptea. „Arrieta are unele probleme medicale care nu s-au mai rezolvat, deşi durează de mai mult timp. El va pleca acasă în zilele următoare pentru a se trata în Spania. Va lipsi în pauza aceea de două săptămâni, când se întrerupe campionatul. Spune că a discutat cu medicii de acolo şi că la reluarea campionatului va fi apt de joc. I-au garantat că, dacă se tratează, va putea juca. Totul e stabilit. Arrieta e jucătorul nostru şi trebuie să avem grijă de el pentru că mai avem contract cu el. Sperăm că va reveni refăcut din Spania“, a declarat Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS