11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuventus revine la masa bogaţilor

Juventus revine la masa bogaţilor

După ce a privit Europa la televizor din cauza scandalului în care a fost implicată, echipa din Torino se va reîntâlni cu Liga Campionilor, având 99 la sută şanse să treacă de Artmedia Bratislava.

După două sezoane în care a lipsit din competiţiile europene din cauza scandalului „calciopoli“, cea mai titrată echipă de club din Italia, Juventus Torino, va reveni, cel mai probabil, în această seară la masa bogaţilor. „Bianconerii“ se află în faţa ultimului obstacol pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, urmând să dispute manşa a doua a turului trei preliminar cu slovacii de la Artmedia Bratislava, formaţie pe care în tur, la Torino, au învins-o cu un categoric 4-0. Numai un miracol ar putea face ca Artmedia să o elimine pe „Juve“. Cu toate că victoria din tur a italienilor a fost la patru goluri diferenţă, antrenorul Claudio Ranieri a urcat în avionul care a plecat spre Bratislava toate vedetele disponibile, nelipsind Buffon, Del Piero sau Trezeguet. Spre deosebire de meciul tur, în această seară nu va putea juca fundaşul internaţional Giorgio Chiellini, accidentat. Vor reveni, în schimb, cehul Pavel Nedved, care şi-a ispăşit etapa de suspendare pe care a primit-o, şi cei trei tineri jucători care au fost în lotul Italiei la Olimpiada de la Beijing, Ceglie, Marchisio şi Giovinco. Printre cei 22 de convocaţi şi-a făcut loc şi un fotbalist de la „primavera“, Ariaudo.

Barcelona se va distra din nou cu Wisla

Altă echipă care pare „instrusă“ în aceste preliminarii ale Ligii Campionilor, FC Barcelona, va avea o misiune la fel de uşoară ca Juventus, urmând să întâlnească în deplasare formaţia poloneză Wisla Cracovia. Rămaşi fără Ronaldinho, catalanii nu au uitat să facă spectacol şi s-au impus în prima manşă tot cu 4-0, graţie golurilor marcate de Eto’o (’17, ’83), Xavi Hernandez (’24) şi Henry (’49). „Barca“ pare că vrea să se distreze şi în această seară în Polonia, antrenorul Pep Guardiola anunţând că va aşeza echipa în teren tot în sistemul 4-3-3, care promite multe goluri. În primul „unsprezece“ îşi va face cel mai probabil loc şi bielorusul Alexander Hleb, transferat recent de la Arsenal Londra. „Am găsit la Barcelona mulţi jucători tehnici şi oricare dintre ei poate ocupa un loc de titular la mijlocul terenului. Eu pot evolua însă pe orice post în linia mediană“, a spus Hleb.

Panathinaikos – Sparta, un duel echilibrat

În al treilea meci din preliminariile Champions League programat astăzi se vor întâlni grecii de la Panathinaikos Atena cu cehii de la Sparta Praga. Chiar dacă în tur Panathinaikos s-a impus la Praga cu 2-1, cehii nu sunt împăcaţi cu gândul că nu vor juca în grupele Ligii Campionilor. „Nu meritam să pierdem în tur şi încă mai cred că echipa mea este în stare să o elimine pe Panathinaikos. Vom aborda meciul de la Atena ca pe o finală“, a declarat tehnicianul cehilor, Vítezslav Lavicka.
El l-a înlocuit în această vară pe Michal Bilek, după ce a renunţat la naţionala Under 21 a Cehiei. Lavicka a adus la Sparta o serie de jucători cu experienţă, cel mai cunoscut fiind fostul internaţional Patrick Berger, care a revenit, după 17 ani, la echipa care l-a lansat.
Mâine sunt programate şi celelalte partide din manşa a doua a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, după următorul program: Dinamo Kiev – Spartak Moscova (în tur 4-1), BATE – Levski (1-0), Dinamo Zagreb – Şahtior (0-2), Olimpiakos – Anorthosis (0-3), Kaunas – AaB (0-2), Steaua – Galatasaray (2-2), Marseille – Brann (1-0), Atletico – Schalke (0-1), Arsenal – Twente (2-0), Fenerbahce – Partizan (2-2), Liverpool – Standard (0-0), Basel – Guimaraes (0-0), Slavia – Fiorentina (0-2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS