14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea vrea să-l distrugă pe Mutu

Chelsea vrea să-l distrugă pe Mutu

Presa britanică a informat că Marco Montanari, avocatul Federaţiei Internaţionale a Fotbaliştilor Profesionişti, susţine că Adrian Mutu a fost discriminat rasial de către Chelsea atunci când l-a concediat şi i-a cerut daune materiale pentru că a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Gruparea londoneză a cerut daunele pentru a acoperi suma de 16,8 milioane de lire sterline pe care au achitat-o în 2003 pentru achiziţionarea atacantului român de la Parma.
„Adrian Mutu va contesta amenda record pe motiv că a fost discriminat rasial de către Chelsea. Românul a fost obligat de FIFA să achite fostului său club uimitoarea sumă de 13,8 milioane de lire sterline (aproximativ 17 milioane de euro – n.r.) pentru că a fost depistat pozitiv cu cocaină în 2004“, a scris publicaţia News of the World.
Italianul Marco Montanari, unul dintre avocaţii lui Mutu în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va judeca apelul, susţine că diriguitorii lui Chelsea vor să se răzbune pe Mutu, urmărind distrugerea acestuia.
„În acest caz vorbim despre o discriminare clară faţă de Mutu, care este român, în timp ce alţi jucători englezi au fost găsiţi vinovaţi de aceleaşi lucru şi nu au fost atât de aspru sancţionaţi. Este evident pentru toată lumea că este vorba despre o răzbunare, care nu are baze legale, iar singura ei ţintă este distrugerea lui Mutu“, a spus Montanari.
Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti a anunţat imediat după decizia FIFA că nu este de acord cu hotărârea forului mondial şi îl va ajuta pe Mutu la procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. De asemenea, preşedintele executiv al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, Dumitru Costin, a anunţat că „Briliantul“ va beneficia de susţinerea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS