18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDandu Ustabacieff crede în puştii Ştiinţei

Dandu Ustabacieff crede în puştii Ştiinţei

Antrenor al Centrului de copii şi juniori, Dandu Ustabacieff (foto) a afirmat că puştii Craiovei sunt valoroşi, iar Mititelu şi Napoli le-au acordat o şansă deosebită, promovându-i.

– Ce ziceţi de acest egal din Gruia?
– Ca tot olteanu’, sunt fericit. Iată că finanţatorul Mititelu a dovedit că de unul singur şi împotriva tuturor a făcut echipă. Cu nişte australieni şi cu nişte copii din pepiniera proprie, Craiova a jucat de la egal la egal cu campioana României, pe terenul acesteia! Ca antrenor, sunt foarte bucuros că Napoli are încredere în copiii centrului, că îşi îndreaptă des privirea spre noi.
– Napoli are şi motive să-şi îndrepte privirea spre pepiniera Craiovei.
– Juniorii confirmă, ca să zic aşa. E suficient să dau exemplul lui Gîngioveanu, aflat în ascensiune, pe un drum bun. Deja este la lotul de tineret. E foarte greu şi pentru Napoli să dea drumul la mai mulţi, dar italianul a făcut-o asumându-şi unele riscuri. Cred că nici un antrenor nu era capabil să facă lucrul acesta. Sunt de acord că, într-un fel, el a fost obligat şi de decizia FIFA, dar, nota bene, Napoli chiar de când a venit la Craiova n-a renunţat la copiii pe care i-a luat în cantonamentul de pregătire din Antalya, s-a uitat şi la echipa a doua ş.a.m.d. Faptul că finanţatorul şi antrenorul merg pe mâna multor copii şi juniori este un lucru extraordinar!

Tinerii promovaţi sunt crescuţi pe zgură!

– Câţi puşti promovaţi de la Centrul de copii şi juniori Universitatea fac parte din lotul echipei de seniori?
– Notaţi: S. Lung jr., Dănănae, Gîngioveanu, Bărboianu, Crăciun, Barbu, Firţulescu, Ionuţ Popescu (internaţional juniori Under 18). Şi aceşti puşti luaţi de Napoli sunt crescuţi pe zgură!
– Copiii Craiovei au acum alte condiţii…
– Da, în sfârşit putem spune că infrastructura este cu totul alta. Arena „Petre Deselnicu“, fostul teren de zgură, este acum gazonată, deosebită, realizată numai de finanţatorul Mititelu, iar alte două terenuri sunt în curs de finalizare şi vor arăta ca şi „Petre Deselnicu“. Este un lucru extraordinar! Veştile bune sunt şi altele: Consiliul Judeţean Dolj a promis că se va implica în realizarea unor terenuri noi de antrenament pentru copii şi juniori, a unui centru care produce. Am nominalizat juniorii aflaţi în lotul echipei mari, dar aş vrea să consemnaţi încă un exemplu. Luni, în meciul „satelitului“ Ştiinţei, Primăvara, au evoluat 15 jucători, dintre care 14 sunt de la centrul nostru!
– Sâmbătă avem meci cu revelaţia acestui început de campionat, Oţelul. Aţi jucat la Galaţi, cum vedeţi această partidă?
– Ca să nu existe vreo confuzie, scrieţi că am jucat la FC Galaţi, nu la Oţelul. Despre Universitatea – Oţelul? Va fi un meci foarte greu pentru noi. Gălăţenii au un moral bun, dar şi noi avem în această sâmbătă argumentele noastre: ambiţia specifică oltenilor, moralul bun după egalul cu CFR şi jucăm, în sfârşit, cu suporterii în tribune. Dacă vom câştiga acest meci, lucru posibil, va fi ceva extraordinar pentru echipa noastră. Nu vom pierde apoi nici în Ştefan cel Mare. Renaşte Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII