10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Balaci aşteaptă un rezultat bun la Cluj

Ilie Balaci aşteaptă un rezultat bun la Cluj

Încântat de jocul elevilor lui Nicolo Napoli în partida cu Farul Constanţa, managerul general al Ştiinţei, Ilie Balaci, este convins că echipa olteană poate încurca formaţia campioană.

Cu şase puncte după trei etape, Universitatea se pregăteşte pentru cea mai grea dispută din acest tur, duelul de la Cluj cu campioana CFR. Va fi primul examen serios al elevilor lui Nicolo Napoli, care va arăta cât de realiste sunt năzuinţele alb-albaştrilor pentru acest campionat. Până acum, cu excepţia reprizei a doua din meciul cu Gloria Bistriţa, oltenii au demonstrat, prin jocul prestat, că pot spera la mai mult de la noul sezon.
Evoluţia din meciul cu Farul l-a încântat şi pe Ilie Balaci, managerul general al echipei precizând că Ştiinţa poate obţine în continuare rezultate bune. „Nu am văzut de mult o echipă să joace aşa cum o face Universitatea acum. Avem o echipă valoroasă, iar dacă jucăm ca şi până acum, mai puţin repriza secundă cu Gloria, avem numai de câştigat. Chiar şi după meciul cu CFR, Universitatea are numai de câştigat. Când obţii rezultate bune cu echipele de top, atunci devii mai puternic“, a declarat Balaci pe site-ul oficial al clubului.

„Stoica şi Bornescu să-şi motiveze colegii mai tineri“

„Prinţul“ este convins că Dorel Stoica şi compania se pot întoarce cu un rezultat pozitiv de pe terenul echipei campioane. „Am văzut CFR Cluj în disputa cu Rapid. Este campioana, o formaţie care joacă fotbal, va evolua în grupele Ligii Campionilor şi care şi anul acesta se va bate la titlu. S-a văzut şi cu Rapid, când a evoluat în zece oameni, că a dominat jocul şi şi-a creat ocazii, dar a avut în faţă un portar într-o mare formă. Chiar şi aşa, merg în continuare pe ideea că Ştiinţa poate obţine un rezultat bun la Cluj, dacă va avea aceeaşi evoluţie ca în meciul cu Farul“, a mai spus Ilie Balaci. Acesta i-a sfătuit pe jucătorii mai experimentaţi ai echipei să-i motiveze pe cei tineri: „Stoica şi Bornescu trebuie să-i motiveze pe colegii lor mai tineri. Şi dacă se mai întâmplă ca la Bistriţa să primim gol, să nu mai cedeze. Să o ia de la capăt“.
Şi patronul Adrian Mititelu este optimist, afirmând că echipa sa poate produce surpriza la Cluj. „Simt că va fi greu pentru ambele părţi în meciul de la Cluj. Vom fi un ghimpe mare în coasta celor de la CFR. Au un lot foarte bun, au jucători să-i înlocuiască pe cei suspendaţi, însă cei care vor intra nu au aceeaşi putere ca titularii. Ne dorim foarte mult să facem supriza la Cluj, acest lucru ne-ar da moral. Vreau să ne întoarcem cu cel puţin un punct de acolo“, a declarat Mititelu la Sport Total FM.

Probleme de efectiv în ambele tabere

Ştiinţa va pleca spre Cluj vineri dimineaţă, cu avionul, oltenii făcând escală la Timişoara. În Ardeal se va ajunge vineri după-amiază, alb-albaştrii urmând să stea până în ziua meciului la hotel Belvedere. Pentru jocul programat duminică seară, ambele echipe se confruntă cu probleme de efectiv. Universitatea i-a pierdut după meciul cu Farul pe Wobay (accidentat) şi Gîngioveanu (suspendat). Internaţionalul de tineret crede că a primit prea uşor cel de-al doilea cartonaş galben, motivând că nu a auzit fluierul arbitrului. „Îmi pare rău că nu voi fi pe teren la Cluj, însă am încredere în colegi şi sunt convins că nu vor pierde acolo. Noi jucăm mult mai bine faţă de campionatul trecut, în timp ce echipa campioană nu m-a impresionat cu prea multe în acest start de sezon“, a mai spus Gîngioveanu.
La rândul său, Julius Wobay s-a arătat dezamăgit de accidentarea suferită (fractură de claviculă), care îl va ţine departe de gazon aproape două luni, însă acesta speră să se refacă în cel mai scurt timp posibil. Leonezul va pleca la o clinică specializată, în Cipru sau în Anglia, şi nu doreşte să se opereze, încercând ca pe bază de tratament să scape de o eventuală intervenţie chirurgicală. În lot va reveni însă Ovidiu Stoianof, refăcut după o accidentare.
De partea cealaltă, şi la CFR Cluj sunt probleme de efectiv. Antrenorul Ioan Andone i-a pierdut după meciul din Giuleşti pe Dubarbier şi Dani, suspendaţi în urma cartonaşelor roşii încasate, şi ar putea să nu-i aibă la dispoziţie duminică nici pe Trică şi Peralta. Rapidiştii au anunţat ieri că vor depune un memoriu la Comisia de Disciplină împotriva ultimilor doi, pe motiv că s-au implicat în incidentele de la finalul meciului, cerând suspendarea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII