9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIon Barbu vine să ia trei puncte din Bănie

Ion Barbu vine să ia trei puncte din Bănie

Fostul fotbalist al Constructorului Craiova, aflat din 2000 la Constanţa, a afirmat că Farul va fi echipa învingătoare în disputa de mâine, cu Universitatea.

– Cum crezi că va fi disputa dintre Universitatea şi Farul?
– Un meci normal de campionat, dificil pentru ambele echipe, mai ales că atât gazdele, cât şi noi am pierdut în etapa precedentă. Cu alte cuvinte, o întâlnire grea… Sperăm ca noi, Farul, să fim echipa învingătoare!
– Gigi Ciurea, fost jucător la Universitatea Craiova şi Farul Constanţa, a declarat că atacantul oltenilor, Florin Costea, va înscrie în acest meci două goluri, argumentându-şi această opinie şi prin faptul că Farul „are doi fundaşi centrali, Şchiopu şi Barbu, care sunt foarte lenţi, iar Costea îi va depăşi cu lejeritate“. Cum comentezi?
– Nu am ce comenta, este părerea dumnealui.
– Eşti originar din Scorniceşti, ai fost şi în Craiova, la Constructorul, la un pas de a juca şi la Universitatea. Ce s-a întâmplat?
– Au trecut mulţi ani de atunci, ce importanţă mai au acum asemenea poveşti? Am fost, într-adevăr, la Constructorul Craiova, în Divizia C de atunci, venisem de la FC Olt. Am fost apoi şi în lotul Universităţii, dar n-am reuşit să conving pe antrenorii şi conducătorii de atunci ai Craiovei şi astfel n-am debutat în Divizia A în Bănie. Ar mai fi multe de spus despre acel moment, dar, repet, nu are sens acum.

Mi-aş fi dorit să joc la Universitatea

– Presupun că regreţi că nu ai ajuns la Universitatea?
– Cum spuneam, n-am făcut pasul la Universitatea, mi-aş fi dorit, dar asta e… Sunt şi oltean, Scorniceştiul meu natal este în Oltenia. Am mai jucat apoi la Poli Iaşi, în Liga a II-a, în prima parte a sezonului 1999/2000. M-am transferat de la Poli Iaşi la Farul şi astfel, la Constanţa fiind, am debutat în prima ligă, în mai 2000. De atunci, am jucat numai pentru Farul, adunând până în această vară 179 de meciuri în Liga I. Dacă ţinem cont de faptul că am jucat la Constanţa din sezonul 1999/2000, aş putea spune că am intrat în al zecelea sezon la Farul, din care nouă în prima ligă. Şi mă mândresc cu această longevitate, mi-am făcut datoria pentru culorile clubului.
– Antrenorul tău, Ion Marin, a declarat că pentru Farul va fi un avantaj faptul că meciul de pe „Extensiv“, Universitatea – Farul, se dispută fără spectatorii olteni. Tu ce părere ai?
– Şi eu sunt de aceeaşi părere. Am fost în Craiova, cunosc publicul de acolo… Suporterii din Bănie ar fi dat o forţă în plus echipei prin încurajările din tribune. De aceea cred că pentru noi ar fi un fel de avantaj că se joacă fără spectatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII