10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlandezii au colonizat Realul

Olandezii au colonizat Realul

Achiziţionându-l şi pe Rafael van der Vaart, echipa din Madrid a strâns în lot cinci jucători batavi, pe „Santiago Bernabeu“ urmând să evolueze în noul sezon, alături de fotbalistul venit de la Hamburg, Ruud van Nisterlooy, Arjen Robben, Royston Drenthe şi Wesley Sneijder.

Internaţionalul olandez Rafael van der Vaart a devenit cel de-al cincilea olandez din lotul lui Real Madrid, după Ruud van Nisterlooy, Arjen Robben, Royston Drenthe şi Wesley Sneijder. Van der Vaart a anunţat că transferul său de la gruparea germană Hamburg la campioana Spaniei, Real Madrid, s-a oficializat duminică noapte.
„Totul a fost pus la punct şi voi merge la Real Madrid. Întotdeauna mi-am dorit să joc în Spania pentru că mă leagă multe de această ţară. Marţi seară (aseară – n.r.) voi fi prezentat oficial“, a spus Rafael van der Vaart.
Conform presei germane, jucătorul olandez s-a înţeles cu cei de la Real Madrid pentru un contract pe cinci sezoane, iar suma de transfer va fi de 13 milioane de euro.

Sneijder va lipsi trei luni de pe gazon

Alt olandez din lotul Realului, Wesley Sneijder, s-a accidentat grav într-un meci amical cu Arsenal Londra, staff-ul medical al „galacticilor“ anunţând că fotbalistul batav va lipsi de pe teren cel puţin trei luni. În ciuda gravităţii accidentării sale, Sneijder nu va fi operat.
„Sneijder va evita o intervenţie chirurgicală în urma accidentării sale la genunchi“, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul clubului madrilen, după ce jucătorul de 24 de ani a efectuat un RMN.
Mijlocaşul a suferit o leziune la ligamentul lateral intern al genunchiului şi va urma un tratament ortopedic, care îl va ţine în afara gazonului aproximativ trei luni.
Sneijder s-a accidentat în meciul amical cu Arsenal, scor 0-1, după un duel mai dur cu francezul Abou Diaby, iar oficialii clubului din Spania se temeau de o accidentare mai gravă, caz în care jucătorul ar fi lipsit şase luni de pe teren.

Van Nistelrooy se dedică lui Real

Atacantul Ruud van Nistelrooy a decis să se concentreze exclusiv asupra activităţii sale de la Real Madrid, el anunţând ieri că nu va mai juca pentru naţionala Olandei.
„După ce am analizat programul echipei naţionale şi pe cel al lui Real Madrid, am realizat că nu voi mai putea face faţă, din punct de vedere psihic, jucând în ambele părţi. Nu a fost uşor să iau o astfel de decizie, pentru că m-am simţit foarte bine când am îmbrăcat tricoul Olandei“, şi-a motivat decizia fotbalistul olandez.
Ruud van Nistelrooy, care are 32 de ani şi 64 de selecţii la naţională, pentru care a marcat 33 de goluri, a debutat în prima reprezentativă în 1998 şi a participat la două Campionate Europene, în 2004 şi 2008, şi la Cupa Mondială din 2006.
Atacantul olandez s-a transferat în 2006 de la Manchester United la Real Madrid, iar în cele două sezoane petrecute la gruparea spaniolă a înscris 53 de goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS