24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la DWAR se mută la SCM

Handbalistele de la DWAR se mută la SCM

Din toamnă, Craiova va avea o singură echipă în Divizia A de handbal feminin. DWAR s-a retras pentru un an din competiţie, cedând cele mai bune jucătoare concitadinei SCM.

Preluarea firmei de automobile Daewoo Craiova de către Ford a avut repercusiuni şi asupra echipei feminine de handbal CS DWAR, componentă a Diviziei A. Mai precis, noii patroni au hotărât că echipa nu va fi desfiinţată, dar că anul acesta nu va fi înscrisă în campionat. Viorel Rădulescu, secretarul fostului club DWAR, a povestit ieri ce i-au spus mai-marii firmei Ford: „Sponsorul echipei noastre face anul acesta investiţii şi nu poate scoate nici un ban pentru echipă. Însă, am primit promisiuni că din sezonul viitor va fi înscrisă din nou în Divizia A, sub denumirea CS Ford Craiova. Vom avea şi noi parte de un buget bun şi ne vom putea permite un obiectiv ca lumea“.
Câştigătoare după retragerea DWAR din campionat pare concitadina Sport Club Municipal (SCM). Conducătorii celor două cluburi au ajuns la o înţelegere, iar SCM va avea prioritate în achiziţionarea jucătoarelor de la DWAR. „Noi le-am direcţionat pe fete către SCM Craiova, gratis, deşi existau oferte şi de la Slatina, şi de la alte echipe. Dar noi am vrut să întărim SCM, ca să promoveze. Jucătoarele noastre au experienţă la nivelul Diviziei A şi alt amănunt important este că sunt din Craiova şi nu mai este nevoie să le ofere cazare“, a adăugat Rădulescu. Jucătoarele care se vor alătura echipei SCM Craiova sunt Ana Maria Bîrcină, Elena Ioviţă, Andreea Momîrleanu, Izabela Prună şi Alina Chirea.

Au plecat Ţichelea şi Ghilă

SCM Craiova a început antrenamentele săptămâna aceasta,  sub comanda profesorului Gheorghe Sbora.
„Avem în pregătire câteva fete de la DWAR, dar în rest nu avem noutăţi. Singura noutate este că, faţă de anul trecut, acum avem un plus de pregătire şi de experienţă“, a spus antrenorul de la SCM. În ceea ce priveşte obiectivele echipei, Sbora s-a limitat să spună că, „deocamdată, sunt presat de obiectivele de instruire. Am programat chiar şi două antrenamente zilnic, iar pe 10 august vom pleca în cantonament, cel mai probabil la Vâlcea. SCM s-a despărţit de două jucătoare: Ţichelea, care a evoluat mai puţin în sezonul trecut, din cauza unei accidentări, şi portăriţa Ghilă, căreia i-a expirat împrumutul la formaţia din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU