14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGavrilescu regretă plecarea Ionelei Gâlcă

Gavrilescu regretă plecarea Ionelei Gâlcă

Plecarea Ionelei Gâlcă la Rulmentul Braşov nu i-a căzut bine conducătorului de la Oltchim, care acum se consolează cu ideea că are postul acoperit.

Preşedintele HC Oltchim, Ioan Gavrilescu, a recunoscut că transferul Ionelei Gâlcă la Rulmentul Braşov este o mare pierdere pentru campioana României la handbal feminin.
„Ionela ne va lipsi mult, asta este clar. Gâlcă a fost o piesă de bază în angrenajul formaţiei care a obţinut rezultate bune în ultimul timp. Avem însă soluţii de înlocuire a ei. Am discutat cu Oana Manea şi i-am spus că este marea ei şansă de a dovedi că a fost nedreptăţită atunci când a stat în umbra Ionelei Gâlcă. Eu cred că Manea va exploda în perioada următoare. De asemenea, unguroaica Rita Borbas este un pivot de valoare şi suntem acoperiţi pe acest post“, a spus Gavrilescu.
Cel mai longeviv conducător din sportul românesc aşteaptă cu interes JO de la Beijing şi are o mare dorinţă.
„Să dea Dumnezeu să nu se accidenteze nici măcar una dintre jucătoarele convocate la naţionalele României şi Ungariei (Oltchim are convocate nouă jucătoare în naţionala României şi două în cea a Ungariei – n.r.)“, a spus preşedintele vâlcean. „Cel mai bun transfer al Oltchimului pentru noul campionat este Valentina Ardean Elisei. Alice este o jucătoare care a avut ghinion cu accidentările în sezonul trecut şi ne-a lipsit foarte mult. Bine că şi-a revenit, acum este bine şi va fi una dintre piesele de bază ale Oltchimului“, a completat Gavrilescu.

Maier: Ne calificăm

Chimista Ramona Maier Farcău, aflată în cantonament centralizat cu echipa de handbal feminin a României, este optimistă în ceea ce priveşte participarea la Olimpiadă.
„Avem o grupă dificilă. Toate echipele au valoare, în special Franţa şi Norvegia. Noi avem obiectiv clar o medalie şi sunt sigură că ne vom califica din grupe şi vom face meciuri bune. Pentru orice sportiv, participarea la Olimpiadă este o onoare, aşa că ne vom da viaţa pe teren. Am mari emoţii, dar le voi lăsa afară în momentul în care vom intra pe teren. Important este să fim sănătoase“, a spus Maier.
Vitezista Oltchimului, care în perioada junioratului a practicat atletismul, ştie că Rusia este cel mai periculos adversar: „Este o echipă cu jucătoare valoroase şi masive, o formaţie care are multe soluţii. Nu este invincibilă“. Maier a mai precizat că îi pare rău că Gheorghe Tadici a plecat de la Vâlcea, dar că nu se pune problema să nu-şi onoreze cei doi ani de contract pe care-i mai are cu campioana României.
Selecţionerul Gheorghe Tadici a decis ca Ani Senocico, de la Universitatea Jolidon Cluj, să fie rezervă la JO din China, chiar dacă iniţial declarase că va alege între chimista Adina Meiroşu şi braşoveanca Neagu Cristina. Senocico va sta în afara satului olimpic şi poate intra în vederile selecţionerului după prima fază a grupelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU