6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClubul Pandurii a semnat protocolul cu Minerul Lupeni

Clubul Pandurii a semnat protocolul cu Minerul Lupeni

Gruparea de Liga a II-a din Valea Jiului are obligaţia să-i folosească pe cei cinci jucători împrumutaţi de la Pandurii Târgu Jiu în 75 la sută dintre meciurile viitorului sezon.

Cluburile Pandurii Târgu Jiu şi Minerul Lupeni au semnat un protocol de colaborare, prin care gruparea de Liga I va ceda la echipa din Valea Jiului, sub formă de împrumut, cinci jucători: Murdărea, Dragomir, Militaru, Ecobici şi Zamfir. În schimb, antrenorul formaţiei de Liga a II-a, Marin Tudorache, trebuie să-i folosească pe cei cinci panduri în 75 la sută dintre jocurile următorului campionat, în special pe Militaru, care se află în vederile lotului naţional Under 18. Şi Constantin Grecu a fost iniţial pe lista celor care merg la Lupeni, însă Eugen Neagoe l-a păstrat în lotul echipei Pandurii.
Alţi doi jucători la care „Geană“ a renunţat, Râmniceanu şi Adi Popescu, şi-au găsit angajamente. Portarul Mircea Râmniceanu a ales să evolueze la formaţia de Liga a III-a Gaz Metan CFR Craiova, care vizează promovarea în eşalonul secund, iar Adi Popescu s-a înţeles cu Energia Rovinari, acolo unde este aşteptat alt pandur, Andrei Enescu.  

Vancea, interzis la Timişoara

Dacă în perioada de pregătire echipa Pandurii Târgu Jiu nu s-a confruntat cu probleme medicale, prima etapă a Ligii I a făcut deja trei victime printre elevii lui Eugen Neagoe. Robert Vancea, Ciprian Vasilache şi Ibon Arrieta sunt accidentaţi şi nu s-au antrenat în această săptămână. Vancea a suferit o întindere cu desprindere a muşchiului, care îl va ţine departe de teren două săptămâni, ratând astfel pentru al treilea an consecutiv meciul de la Timişoara.
„M-am pregătit foarte bine în ultimele două luni şi îmi pare rău că a apărut această problemă, care mă va scoate din ritm, dar sper să treacă mai repede. Parcă este un blestem să nu pot juca la Timişoara. În fiecare an, înaintea jocului de la Timişoara, se întâmplă o problemă de acest gen şi nu mai pot intra la acel meci. Aşa a fost şi anul trecut, când m-am accidentat cu o etapă înainte, şi acum doi ani, când mi s-a umflat genunchiul şi nu am putut juca“, a spus Vancea.
Vasilache a fost suspectat de o fractură sau fisură, însă radiografia nu a evidenţiat nici o problemă gravă. Nici Arrieta nu s-a putut pregăti din cauza unor dureri la muşchii abdominali, acesta rezumându-se să efectueze doar exerciţii de stretching.

Copiii au liber la stadion

Acţionarii clubului Pandurii Târgu Jiu au decis ca locurile de la peluza dinspre poliţie să nu mai fie scoase la vânzare, ci să fie rezervate copiilor şi femeilor, care vor avea acces gratuit pe „Municipal“. „Am decis împreună cu acţionarii clubului nostru şi cu toţi cei care ne finanţează să rezervăm peluza dinspre poliţie pentru copii şi femei. Nu vrem ca vreun copil din judeţul Gorj sau de oriunde ar fi să nu poată intra pe stadion. Aşa că toate cele aproximativ 800 de locuri de la peluza doi vor fi rezervate copiilor şi femeilor care vor să vină să vadă un meci de fotbal. Acele locuri nu le vom scoate niciodată la vânzare“, a anunţat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.
Acesta a salutat sportivitatea de care a dat dovadă publicul gorjean la meciul cu Dinamo, în ciuda situaţiilor tensionate din timpul partidei. „Ne-am prezentat destul de bine la acest prim meci cu Dinamo. Suntem primul club din România care nu are gard între teren şi tribună şi s-a văzut încă o dată că avem cel mai civilizat public spectator, care ştie toate legile fotbalului şi căruia îi place spectacolul. Nu au existat incidente, chiar dacă de multe ori s-a dat impresia că arbitrajul a fost în defavoarea noastră. Le mulţumesc tuturor celor care au venit la stadion la meciul de debut, pentru a fi alături de noi“, a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS