21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele tricolore au ajuns în Târgu Jiu

Baschetbalistele tricolore au ajuns în Târgu Jiu

Lotul naţional de baschet feminin pregăteşte de ieri, în oraşul lui Brâncuşi, debutul în preliminariile Campionatului European împotriva Croaţiei, joc programat pe 16 august, în Sala Sporturilor.

Sub comanda selecţionerului României, Dan Moraru, se află 11 jucătoare, însă lotul nu este complet. Alături de Ane Marie Părău, Florentina Ardelean, Aura Mandache, Andreea Orosz, Ildiko Vassz, Florentina Paşcalău, Bianca Vescan, Corina Moroşanu, Viorela Rus, Laura Nacu şi Alexandra Cutaş, la Târgu Jiu, mai sunt aşteptate trei componente ale lotului naţional U20 al României, Anita Meszaroş, Florina Diaconu şi Claudia Pop.
Moraru s-a plâns că tricolorele nu prea au tragere de inimă să vină la lot şi şi-a exprimat regretul că nu le-a putut aduce sub comanda sa pe Ciocan, Stoenescu şi Toma.
„Fetele au venit în trepte datorită experienţei de acum un an, când au făcut trei luni de pregătire. Au fost la europene şi nu au făcut mare lucru… Probabil au zis că şi-n acest an or să vină degeaba şi atunci, ca orice jucător, trag de timp. Ba se prevalează de regulamentul FIBA, care ne obligă la trei săptămâni de antrenament, ba că sunt accidentate…“, a afirmat Moraru.

România are şansa a patra în preliminariile Campionatului European

Tehnicianul crede că echipa sa porneşte cu şansa a patra în preliminariile CE, însă s-a declarat mulţumit de felul în care s-au descurcat elevele sale în cele trei amicale.
„Israelul este, în primul rând, o echipă care se va califica. Este printre primele şase în Europa din punct de vedere valoric. Ele veneau după trei săptămâni de antrenament, iar noi ne-am adunat pe aeroport.
Ieri-dimineaţă, înaintea meciului, am făcut un antrenament de omogenizare a celor 10. Am luat bătaie, dar la 8, 12 şi 15 puncte diferenţă“, a afirmat selecţionerul.
Alegerea oraşului Târgu Jiu ca gazdă a meciului cu Croaţia nu a fost întâmplătoare. „Am ales Târgu Jiu pentru că a promovat cu echipa masculină în Divizia A şi facem în acest fel şi propagandă baschetului de aici. Sper să fie o alegere cu noroc. Poate că vor veni mai mulţi suporteri ca la Bucureşti. Noi am vrut iniţial să mergem la Oradea, unde baschetul are tradiţie. Dar, ţinând cont de faptul că este un meci între două ţări, România şi Croaţia, sper să vină suporteri“, a mai spus Moraru.

Sala Sporturilor are nevoie de retuşuri

Pentru a putea găzdui jocul internaţional de baschet dintre România şi Croaţia, Sala Sporturilor are nevoie de câteva retuşuri.
În primul rând se va schimba tabela de marcaj, achiziţionându-se una care să afişeze, pe lângă scor şi timp, şi jucătorii cu numărul de greşeli personale.
În al doilea rând, suprafaţa de joc nu este trasată regulamentar, conform normelor FIBA, urmând să fie refăcută.
Aceste investiţii vor fi făcute de către Primăria Târgu Jiu, care are sarcina de a finaliza şi instalaţia de aer condiţionat până la data jocului cu Croaţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS