12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa lui Săndoi, egală cu Italia

Echipa lui Săndoi, egală cu Italia

Italia – România 1-1
Stadion „Communale“
, Pistoia, spectatori: 5.000
Au marcat: Rossi ’39 / Stancu ’87
Italia: Viviano (Consigli ’46) – De Silvestri (Ranocchia ’70), Coda (Motta ’46), Criscito (Bocchetti ’61), De Ceglie – Marchisio (Dessena ’46), Cigarini (Candreva ’70), Nocerino – Giovinco (Russotto ’70), G. Rossi 7 (Abate ’61) – Rocchi (Acquafresca ’61). Antrenor: Pierluigi Casiraghi.
România: Tătăruşanu (Pantilimon ’80) – Ninu (Homei ’46), Tudose (Luchin ’85), Şt. Radu (Mardare ’85), Latovlevici – Bicfalvi (Păcuraru ’80) – Chiacu (Gângioveanu ’46), Cr. Tănase (Ochiroşii ’70), Deac (Pătraşcu ’80) – Torje (Sburlea ’85) – B. Stancu. Antrenor: Emil Săndoi.
A arbitrat: Jean Chapron (Franţa).
Cartonaşe galbene: Ninu, Păcuraru.

Tricolorii mici par să aibă şanse bune de a ajunge la Euro 2009, după evoluţia şi rezultatele pe care le-au obţinut în ultimul timp. Ultima ispravă a României Under 21 s-a consemnat la Pistoia, unde echipa noastră a remizat cu Italia. 

Naţionala de tineret a României, condusă de craioveanul Emil Săndoi, a reuşit un nou rezultat remarcabil, 1-1 cu reprezentativa olimpică a Italiei, într-o partidă amicală disputată la Pistoia. Gazdele au deschis scorul în prima repriză prin Rossi, iar Stancu a egalat cu trei minute înainte de fluierul final.
În prezenţa a 5.000 de spectatori, printre care s-au numărat şi selecţionerii naţionalelor mari ale celor două ţări, Victor Piţurcă şi Marcello Lippi, tricolorii mici au avut o prestaţie remarcabilă în faţa unei formaţii care a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.
Săndoi a trimis pe teren o echipă aşezată după sistemul 4-4-2, cu fundaşul lui Lazio, Radu Ştefan, titular, şi cu jucătorul Stelei, Bogdan Stancu, vârf împins. De partea cealaltă, Casiraghi a preferat un 4-3-2-1 relativ ofensiv, din care a lipsit Montolivo, colegul lui Mutu de la Fiorentina, lăsat pe banca de rezerve din cauza unei răceli. A fost prezent însă micuţul Giovinco, un conducător de joc din lotul lui Juventus, care se anunţă o viitoare stea a fotbalului italian.

Italia a dominat prima repriză

În primele 15 minute ale întâlnirii, cele două echipe s-au studiat, nefiind nici o fază notabilă la cele două porţi. Radu Ştefan s-a descurcat bine la cele câteva dueluri pe care le-a avut cu Rocchi, coechipierul său de la Lazio. Prima ocazie de gol le-a aparţinut elevilor lui Săndoi, lovitura de cap a lui Bogdan Stancu, din minutul 17, trecând peste poartă. A urmat şutul din lovitură liberă al lui Giovinco (’21), respins în corner de Tătăruşanu. Timp de un sfert de oră, Italia s-a aflat la conducerea jocului, dar România a dejucat tentativele „azzurrinilor“ de a se apropia de poarta lui Tătăruşanu. În minutul 37, echipa lui Săndoi ar fi putut primi un penalti la o uşoară împingere a lui De Silvestri asupra lui Torje. Italia a ratat apoi o ocazie mare de gol, în urma unei erori a defensivei noastre, Rossi fiind la un pas de a înscrie. Din păcate pentru noi, Italia avea să deschidă scorul în minutul 39, prin Rossi, care a recuperat o minge în urma unei noi greşeli a apărării noastre şi l-a învins pe Tătăruşanu cu un şut uşor deviat de Ninu. În finalul primei părţi, Italia a mai ratat două ocazii bune de gol, prin Giovinco şi Rossi, de fiecare dată portarul nostru fiind la post.

Gângioveanu a jucat toată repriza secundă

În repriza a doua, Săndoi l-a trimis pe teren şi pe mijlocaşul Universităţii Craiova, Cosmin Gângioveanu, care a fost folosit pe banda dreaptă. Prima fază demnă de consemnat ne-a aparţinut nouă, Deac punându-l la încercare pe portarul Consigli, intrat în locul lui Viviano, cu un şut din lovitură liberă. Băieţii lui Pierluigi Casiraghi au replicat prin Nocerino, care a trimis pe lângă poartă, şi prin Giovinco, acesta din urmă fiind la un pas să-l învingă pe Tătăruşanu cu un şut din corner. Treptat, numeroasele schimbări efectuate de cei doi antrenori şi-au pus amprenta şi asupra calităţii jocului. Italia a fost totuşi la un pas de 2-0 în minutul 70, când Candreva i-a pasat lui Abete, acesta a depăşit defensiva română, l-a driblat şi pe înlocuitorul lui Tătăruşanu, Pantilimon, dar a greşit ţinta.
În minutul 87, când poate nimeni nu se mai aştepta, România a reuşit să egaleze. Ochiroşii a ameţit un fundaş italian pe partea stângă în direcţia noastră de atac, a centrat perfect până la Bogdan Stancu, liber în şase metri, iar fostul atacant al Unirii Urziceni a reluat imparabil în plasă. Italia a luat cu asalt poarta lui Pantilimon în ultimele minute ale întâlniri şi a ratat o ocazie uriaşă de a-şi adjudeca victoria, Acquafresca trimiţând mai întâi în portarul nostru, iar apoi în bara transversală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS