17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoma ţine la seif banii pentru Mutu

Roma ţine la seif banii pentru Mutu

Purtătorul tricoului cu numărul 10 de la Fiorentina, deşi a declarat de nenumărate ori că nu va pleca la altă echipă, încă nu şi-a prelungit înţelegerea cu gruparea „viola“, iar Roma mai speră să-l transfere.

Cine a avut impresia că apele s-au liniştit în cazul „Mutu“ s-a înşelat. Timp de câteva zile, presa din Italia nu a mai difuzat nici o informaţie legată de un eventual transfer al românului de la Fiorentina la altă echipă. A contat şi faptul că „Briliantul“ s-au întors la antrenamentele echipei şi a declarat din nou dragoste eternă grupării din Florenţa. Numai că ieri mass-media din Italia s-au întors din nou asupra lui Adrian Mutu şi au scris că AS Roma nu a renunţat la ideea de a-l aduce pe român pe „Olimpico“. Cel care îl doreşte cel mai mult pe român este Luciano Spalletti, antrenorul „giallorossilor“. Tehnicianul a avut o întrevedere cu diriguitorii clubului şi le-a transmis acestora că nu-şi mai doreşte decât un singur jucător în această campanie de achiziţii, pe Adrian Mutu.
„Roma are încă în seif 18 milioane de euro, pe care le păstrează pentru Adrian Mutu, mai ales că românul încă nu a semnat prelungirea înţelegerii cu Fiorentina. Într-adevăr, în prezent există şanse mai mici să-l cumpere pe român, dar Roma nu cedează, mai ales că mai este mult până la încheierea perioadei de transferuri şi surprize mai pot apărea“, a scris cotidianul Il Messaggero.

„Are în ADN mişcările unui atacant“

Roma s-a despărţit în această vară de mijlocaşul brazilian Mancini, unul dintre oamenii de bază ai echipei, cedat la Inter Milano. Antrenorul romanilor, Luciano Spalletti, caută acum un înlocuitor care să aibă aceleaşi caracteristici ca ale sud-americanului, iar în opinia sa Mutu este jucătorul ideal pentru a crea legătura între atac şi mijlocul terenului. „Este un fotbalist pe placul lui Spalletti, un jucător care ştie să plece în viteză din partea stângă şi să ajungă în centru. Românul este şi singurul jucător de acest profil care are în ADN şi mişcările unui atacant“, a scris ieri cotidianul Il Messaggero. Sursa citată scrie că Roma ia din nou în calcul un transfer al lui Mutu şi pentru faptul că achiziţionarea brazilianului Julio Baptista, aflat sub contract cu Real Madrid, a eşuat. Il Messaggero mai scrie că, dacă nu va reuşi nici de data aceasta să-l aducă pe Mutu, mai are două alternative: Podolski şi Malouda.
Primul este nemulţumit că a jucat puţin în sezonul trecut la Bayern München şi ar dori să fie cedat la altă formaţie, iar francezul ar putea fi oferit sub formă de împrumut de Chelsea Londra, deoarece noul antrenor al englezilor, Felipe Scolari, l-a anunţat că nu este sigur că va mai avea postul de titular asigurat în sezonul următor.

Se aşteaptă sosirea lui Della Valle

Cotidianul roman La Nazione reaminteşte că Mutu încă nu a semnat prelungirea contractului cu Fiorentina şi susţine că transferul românului depinde şi de acţionarul majoritar al Fiorentinei, Andrea della Valle, care se va întâlni peste câteva zile cu Mutu. „La sfârşitul acestei săptămâni, Andrea della Valle se va duce în cantonamentul echipei de la San Piero a Sieve, unde se va întâlni cu jucătorii şi va vorbi, probabil, cu Mutu despre prelungirea contractului, care oricum nu va avea loc până la meciul amical cu Barcelona, de pe 30 iulie. Între timp, Roma şi-a concentrat din nou atenţia asupra lui Mutu. Problema este că românul a promis că va rămâne la Florenţa. Presingul Romei şi suma oferită i-ar putea face însă să se răzgândească atât pe el, cât şi pe cei care conduc Fiorentina“, notează publicaţia.
Anul trecut, altă „telenovelă“ de acest gen a ocupat multe pagini din ziarele italiene şi de la noi, personajul principal fiind atunci Cristian Chivu. După două luni de negocieri, zvonuri, neînţelegeri şi probleme cu impresarii Ioan şi Victor Becali, care au solicitat la un moment dat chiar un comision de trei milioane de euro clubului Real Madrid, fundaşul s-a transferat în cele din urmă de la AS Roma la Inter Milano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS