10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Lucescu şi-a pus jucătorii la colţ

Mircea Lucescu şi-a pus jucătorii la colţ

Tehnicianul român s-a supărat pe elevii săi de la Şahtior Doneţk după ce au pierdut, cu 0-2, meciul cu FC Lvov, din prima etapă a ediţiei 2008/2009 a campionatului Ucrainei.

Echipa pregătită de tehnicianul român Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a debutat cu stângul în noua ediţie de campionat, după ce în sezonul trecut a câştigat atât titlul, cât şi Cupa şi Supercupa Ucrainei. În prima etapă a campionatului Ucrainei, Şahtior Doneţk a pierdut în deplasare cu FC Lvov, scor 0-2, într-un meci în care internaţionalul român Răzvan Raţ a fost integralist în trupa „minerilor“. În schimb, marea rivală a lui Şahtior, Dinamo Kiev, s-a instalat pe primul loc în clasament după victoria cu 2-0 în faţa lui Iliciveţ Mariupol. Mijlocaşul român al lui Dinamo, Tiberiu Ghioane, a fost introdus pe teren în minutul 59.

„Nu am fost destul de concentraţi“

Înfrângerea de la Lvov a „aruncat-o“ pe Şahtior în coada clasamentului, postură dezonorantă pentru echipa din Doneţk. Antrenorul Mircea Lucescu a spus că nu-l nemulţumeşte numai poziţia din clasament a echipei, ci şi evoluţia jucătorilor săi, care i-au tratat cu superioritate pe adversari şi nu s-au concentrat.
„Vreau în primul rând să-i felicit pe adversarii noştri pentru victoria meritată. Au luptat mai mult, au avut şi noroc, dar asta face parte din fotbal. Se pare că nu am fost destul de concentraţi după câştigarea Supercupei. Am făcut mai multe greşeli şi am primit uşor cele două goluri. Normal că vom face o analiză serioasă. Trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat. Ne-am creat unele ocazii în repriza secundă, dar trebuia să le şi concretizăm“, a spus Mircea Lucescu.
Tehnicianul român a adăugat că a fost surprins când arbitrul a prelungit partida cu un singur minut, deşi jucătorii adverşi au tras de timp stând întinşi pe gazon „cel puţin zece minute“: „Nu contest meritul celor de la Lvov, dar câteva acţiuni au contat“.

„Voi pedepsi jucătorii care nu au salutat spectatorii“

Mircea Lucescu s-a supărat pe elevii săi pentru că aceştia nu au salutat publicul la finalul partidei de la Lvov. În opinia tehnicianului român, jucătorii lui Şahtior au dat dovadă de neprofesionalism, lucru pentru care vor fi pedepsiţi.
„Toţi jucătorii care au plecat de pe teren fără să salute publicul la final vor fi aspru pedepsiţi. Este un lucru lipsit de profesionalism şi afectează relaţia cu spectatorii. Elevii mei s-au scuzat, spunând că s-au temut de torţele pe care le aruncau spectatorii. Poate unele au ajuns lângă băncile tehnice, dar nu până pe teren, aşa că nu am acceptat scuzele lor“, a spus Lucescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS