20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarion Jones îi cere ajutor preşedintelui Bush

Marion Jones îi cere ajutor preşedintelui Bush

Fosta atletă americană Marion Jones (foto), care în luna martie a fost închisă pentru şase luni pentru că a minţit autorităţile în privinţa consumului de substanţe dopante, a depus o cerere în care îl roagă pe preşedintele SUA, George Bush, să o ajute să iasă din închisoare, informează New York Times.
Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a confirmat că printre cererile de schimbare a pedepsei se regăseşte şi una făcută de fosta atletă Marion Jones, dar nu menţionează dacă aceasta solicită graţierea sau comutarea pedepsei. Graţierea este un act oficial, prin care condamnatul este iertat, în timp ce comutarea înseamnă o reducere a pedepsei.
Cererile făcute de condamnaţi sunt revizuite de Departamentul de Justiţie, care face recomandări preşedintelui Statelor Unite. Instituţia nu a oferit alte detalii legate de momentul în care Marion Jones a depus această cerere.
În vârstă de 32 de ani, Marion Jones a fost condamnată în luna martie la şase luni de închisoare pentru că a minţit anchetatorii federali în mai multe rânduri. Prima oară în 2003, în ancheta cazului Balco, denumit după laboratorul care furniza substanţe anabolizante mai multor sportivi, iar mai apoi, în 2006, în privinţa fraudelor bancare în care era implicat fostul său soţ, Tim Montgomery.
Pe 5 octombrie 2007, Marion Jones a recunoscut că a folosit steroizi în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney din 2000. Ulterior, aceasta a returnat medaliile câştigate în cadrul acelei competiţii, trei de aur şi două de bronz. La sfârşitul lunii noiembrie, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a suspendat-o pe atletă pe o perioadă de doi ani, începând cu 8 octombrie, iar Comitetul Olimpic Internaţional a descalificat-o la începutul lunii decembrie. Marion Jones a fost încarcerată pe 7 martie în statul Texas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS