16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinele române au înţepat aurul european

Spadasinele române au înţepat aurul european

Tricolorele pregătite de Dan Podeanu au urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european, la fel cum o făcuseră şi acum doi ani. Din lot fac parte două craiovence, Loredana Iordăchioiu şi Iuliana Măceşeanu.

Echipa feminină de spadă a României, antrenată de craioveanul Dan Podeanu, a devenit miercuri seară, la Kiev, campioană europeană, învingând în finală Germania, cu 45 la 34. Româncele, pe locul şase în clasamentul mondial până la debutul acestor Europene, le-au învins în finală pe marile favorite germane, conduse de Britta Heidemann, campioana mondială en-titre şi numărul unu mondial.
Din lotul care de ani buni se pregăteşte la Centrul Olimpic de Spadă din Craiova au făcut parte trei sportive de la Steaua Bucureşti, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi craioveanca Iuliana Măceşeanu, dar şi Loredana Iordăchioiu, de la CSM Craiova.
În primul tur al competiţiei de la Kiev, româncele au beneficiat de un tur liber, în sferturile de finală au învins Polonia cu 39-36, iar în semifinale au trecut de Ungaria cu 43-33. În ultimul act, româncele au înfruntat Germania, pe care au depăşit-o cu 45-34.
„Acest titlu european, al doilea după cel obţinut în 2006 la Izmir, confirmă încă o dată valoarea şcolii de scrimă de la Craiova. Am demonstrat că avem potenţial şi lucrăm eficient, începând de la juniori până la seniori. Cu excepţia Franţei, care nu a putut contra pe două jucătoare de bază care au preferat să se menajeze pentru Olimpiadă, competiţia pe echipe a fost puternică. Echipa noastră este aproape aceeaşi ca în 2006, doar că Simona Alexandru a înlocuit-o pe craioveanca Anca Băcioiu, o spadasină cu experienţă, care revine după o accidentare“, a spus ieri Dumitru Popescu, unul dintre antrenorii de la Centrul Olimpic de Spadă din Craiova.
Trei dintre cele patru proaspete campioane europene, Loredana Iordăchioiu, Iuliana Măceşeanu şi Ana Brânză, au absolvit Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, liceu care an de an dă campioni.

Proba pe echipe nu e la JO

Medalia de bronz la Europenele de la Kiev a revenit Italiei, campioana europeană actuală, care a învins Ungaria în meciul pentru locul trei.
Spadasinele românce s-au întors ieri acasă cu două medalii, una de aur, la echipe, şi una de argint, la individual, cucerită de Ana Maria Brânză.
Din păcate, doar Ana Brânză va merge la Olimpiada de la Beijing, deoarece la această ediţie a celei mai importante competiţii sportive proba de spadă pe echipe nu face parte din program.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU