10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBianca Perie, al patrulea titlu mondial

Bianca Perie, al patrulea titlu mondial

Atleta română Bianca Perie a devenit pentru a patra oară consecutiv campioană mondială de juniori la aruncarea ciocanului. Sportiva legitimată la LPS Roman a obţinut miercuri seară aurul, aruncând 67,95 metri la Campionatul Mondial de la Bydgoszcz (Polonia). „Sunt fericită. Mă bucur că nu m-a bătut nimeni nici de această dată“, a spus eleva lui Lucică Cucoş, care tocmai a trecut prin focurile examenului de bacalaureat. Bianca face parte din delegaţia României care va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing. „Nu ştim ce va face la această Olimpiadă, dar sunt sigur că în 2012, la Londra, va fi pe podium“, a spus unul dintre antrenorii federali.
Tot la Mondialele din Polonia, craioveanul Alexandru Ghinea s-a calificat în finala probei de 3.000 m obstacole, programată duminică. Sportivul de la CSM Craiova, vicecampion mondial anul trecut, a ocupat locul patru în serii, iar timpul înregistrat, 8:52,63, reprezintă cea mai bună performanţă a sa în acest sezon. Alte două sportive de la CSM Craiova, Cristina Sandu şi Florina Pierdevară, nu au trecut de calificări. Sandu a ocupat locul 13 la triplusalt grupa A de calificare (12.30 m), în timp ce Pierdevară, legitimată la LPS „Petrache Trişcu“ – CSM Craiova, s-a clasat a şasea în seria 6 de calificări la 800 m (2:09.55).
Altă junioară română de perspectivă, Monica Stoian, a reuşit, miercuri seară, un rezultat de 58,25 metri în proba de aruncare a suliţei, şi a ocupat locul trei în clasamentul final la Reuniunea de la Salonic (Grecia). Pe primul loc s-a clasat sud-africana Justine Robbeson, cu o aruncare de 62,95 metri, urmată de Linda Stahl din Germania, cu 60,60 metri. Monica Stoian va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Beijing, la proba de aruncare a suliţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS