14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Săpunaru, aproape de un record

Cristi Săpunaru, aproape de un record

Cristian Săpunaru, care evoluează la Rapid, are şanse mari să devină cel mai scump jucător vândut vreodată de un club român de fotbal. Porto oferă şase milioane de euro în schimbul giuleşteanului.

Internaţionalul român Cristian Săpunaru ar putea deveni protagonistul unui record surprinzător. Conducerea clubului FC Porto este dispusă să ofere şase milioane de euro grupării la care este legitimat acesta, Rapid Bucureşti, în schimbul unui transfer. Nici Gheorghe Hagi, vândut în 1990 de Steaua lui Real Madrid, şi nici Adrian Mutu, care a plecat de la Dinamo la Inter în 2002, nu se ridică la valoarea la care se preconizează că se va realiza transferul lui Săpunaru, care ar putea deveni cel mai scump jucător vândut vreodată din România la o echipă din străinătate. Şi de data aceasta nu mai este vorba doar de zvonuri, pentru că atât acţionarul majoritar al grupării giuleştene, Fathi Taher, cât şi presa din Portugalia vorbesc de aproximativ aceeaşi sumă de bani.
„Porto insistă pentru Săpunaru. A crescut oferta la şase milioane de euro. Recunosc că m-a pus pe gânduri. Ar fi cel mai scump jucător transferat din România în afara ţării. Vom analiza oferta în zilele următoare, iar, dacă îi vor oferi şi jucătorului cel puţin 500.000 de euro anual, îl lăsăm să plece. Trebuie să ne gândim şi la binele lui, să câştige şi el nişte bani. Dacă îi vor oferi mai puţin, nu îl dăm“, a spus Taher.

Ziariştii lusitani scriu zilnic de român

Probabila trecere a lui Săpunaru la FC Porto este tratată pe larg şi de presa din Portugalia. „Conducerea clubului studiază diverse variante posibile pentru postul de fundaş dreapta, care să acopere postul lăsat liber de Bosingwa, plecat la Chelsea în această vară. Cel mai probabil, în locul acestuia va fi adus românul Săpunaru de la Rapid Bucureşti. Porto a făcut deja o oferă de cinci milioane de euro, care se pare că nu a fost pe placul românilor, dar a hotărât în cele din urmă să mărească această sumă“, scrie cotidianul Diario IOL. Şi publicaţia Record îl dă pe Săpunaru ca şi transferat la campioana en-titre a Portugaliei. „Săpunaru este în atenţia lui Porto de trei săptămâni şi transferul lui se poate realiza în orice moment. Conducerea Rapidului pare dispusă să cedeze după ultima ofertă făcută de Porto. A declarat-o şi directorul general al clubului, Constantin Zotta, care susţine că această tranzacţie este foarte posibilă. Tot ce mai rămâne de făcut este să se înţeleagă jucătorul cu FC Porto în privinţa salariului“.
În ceea ce priveşte înlocuirea lui Săpunaru, bossul Rapidului, Taher, a spus că giuleştenii se vor uita chiar în curtea celor de la Porto: „Normal că avem în vizor jucători care să îl înlocuiască pe Săpunaru, dacă va merge la Porto. Joao Paulo e printre ei, dar mai sunt alţii la fel de buni ca şi Cristi“.

În urmă cu patru ani juca la Mangalia

Ionuţ Cristian Săpunaru s-a născut pe 5 aprilie 1984 la Bucureşti şi a fost legitimat în echipa mare a lui FC Naţional în 2002, la vârsta de 18 ani, jucând în primul sezon doar patru meciuri. A urmat altă stagiune în care nu a convins pe nimeni, 2003/2004, fiind folosit de antrenorul de atunci al „bancarilor“,  într-un singur meci. În ianuarie 2004, Săpunaru a ajuns să joace în Liga a II-a, la Calatis Mangalia, unde a rămas timp de şase luni. S-a întors la Naţional, unde a reuşit să se impună ca titular, bifând în sezonul 2005/2006 23 de partide. A urmat transferul la Rapid, unde a devenit mai cunoscut publicului spectator din România, mai ales că giuleştenii au ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Luna trecută, Cristian Săpunaru a debutat şi la echipa naţională, în amicalul România – Muntenegru (4-0) şi s-a regăsit şi pe lista selecţionerului Victor Piţurcă de la Campionatul European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS