6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia Rovinari rămâne pe orbita gorjenilor

Energia Rovinari rămâne pe orbita gorjenilor

Pandurii Târgu Jiu va menţine Energia Rovinari ca „satelit“ şi în sezonul viitor, la echipa de liga a III-a urmând să fie direcţionaţi cei mai buni dintre juniori.

Clubul Pandurii Târgu Jiu a ajuns la un acord cu Energia Rovinari, care va fi, în sezonul 2008-2009, „satelitul“ formaţiei conduse de Marin Condescu. Pandurii l-au numit pe Cristi Popescu în postul de antrenor principal şi vor direcţiona spre formaţia de Liga a III-a vârfurile generaţiei ’89: Bogdan Geoagă, Nicolae Burlan, Emil Ecobici, Ionuţ Tătaru, Radu Dăianu, Bogdan Chiriac şi Luiz Bidică.  Alături de aceştia, lotul echipei Energia Rovinari îi mai cuprinde pe Dragoş Constantinescu, Constantin Munteanu – portari, Claudiu Zgondea, Cosmin Bejinaru, Alin Bădoiu, Ciprian Dudău, Cosmin Roman, Marius Ciocioi, Bogdan Gengiu, Ştefan Fărcăşanu, Ionuţ Stanciu, Lucian Anuţoiu, Cosmin Băltăreţu, Gabriel Zamfir, Emanuel Gugu, Titi Balaci şi Andrei Oancea – jucători de câmp. „Satelitul“ pandurilor a început pregătirile pentru noul campionat, aflându-se de câteva zile în cantonament la Tismana.
Situaţia lui Gabriel Zamfir nu este clară, acesta având de ales între a evolua în Liga a III-a pentru Oţelul Galaţi sau pentru Pandurii Târgu Jiu. Zamfir nu a fost cooptat în lot de Petre Grigoraş, însă gălăţenii doresc să-l achiziţioneze pentru echipa a doua, care este înscrisă în al treilea eşalon. „Ne-am orientat către o colaborare cu Energia Rovinari şi am bătut palma cu preşedintele echipei, Marin Golea, pentru sezonul viitor. Şapte-opt jucători care au terminat junioratul din grupa 1989 vor semna contracte cu Pandurii şi vor fi împrumutaţi la Rovinari“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Energia Rovinari se obligă să menţină două grupe de juniori republicani, 1991 şi 1992 în campionatul naţional, clubul Pandurii Târgu Jiu urmând să evolueze cu patru grupe, la fel ca sezonul trecut, în campionatul juniorilor republicani A şi B. „Interesul nostru este ca toate cele patru grupe, 1990, 1991, 1992 şi 1993, să aibă adversari de valoare“, a mai spus Daniel Băloi. Clubul Pandurii Târgu Jiu doreşte o colaborare şi cu formaţia din Liga a IV-a, Progresul Turcineşti, care are ca obiectiv în sezonul următor promovarea în Liga a III-a sub conducerea tehnică a aceluiaşi Cristi Popescu. Echipa din Turcineşti va evolua pe terenul sintetic din Târgu Jiu şi, în cazul în care va promova în Liga a III-a, se va transforma în Pandurii II.  

„Noul Iordache“, trimis acasă

Spaniolul Ingacio Lobella Rodriguez nu l-a convins pe antrenorul Neagoe în cantonamentul din Austria, tehnicianul renunţând la serviciile mijlocaşului. Ignacio a fost testat în două amicale, cu FK Dac 1904 şi SV Wurmla, lăsând o impresie bună preşedintelui Marin Condescu, care l-a numit „noul Iordache“, nu şi tehnicianului echipei Pandurii, care caută un mijlocaş pe profilul lui Ilie Iordache, tehnic şi cu viteză.
Pandurii Târgu Jiu a mai avut în probe trei jucători, Karcev, Jaime şi Edo, dar nici aceştia nu l-au mulţumit pe Neagoe. Gruparea gorjeană urmăreşte să-şi completeze lotul cu un fundaş central şi un mijlocaş dreapta deoarece Adi Popescu se pare că nu mai poate face faţă în Liga I după teribila accidentare din meciul cu Poli Timişoara, când a suferit o fractură de peroneu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS