24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Mutu nu pleacă de la Fiorentina

Adrian Mutu nu pleacă de la Fiorentina

Atacantul român va rămâne 99 la sută la Fiorentina, după cum susţine impresarul său, Alessandro Moggi, care a ţinut să precizeze că „Briliantul“ nu are nici o ofertă de la AS Roma.

În ultimele săptămâni, Aproape fiecare cotidian sportiv din Italia a publicat zilnic câte o ştire în care era vorba de cel mai în vogă fotbalist român al momentului, Adrian Mutu. „Briliantul“ a fost dat ca şi transferat la AS Roma de mai multe ori şi a fost considerat înlocuitorul brazilianului Mancini, pe care gruparea italiană intenţionează să-l cedeze. Mutu a fost evaluat fie la 18, fie la 20 de milioane de euro şi i s-a fixat şi un viitor salariu, de aproximativ trei milioane de euro, mai mult decât câştigă în prezent la Fiorentina. Numai că impresarul internaţionalului român, Alessandro Moggi, a declarat, într-o intervenţie telefonică în cadrul unei emisiuni televizate din Peninsulă, că Mutu va rămâne cu siguranţă la Florenţa, precizând că nu a avut nici un contact cu oficialii grupării AS Roma.
„Mutu va face parte cu siguranţă din echipa Fiorentinei. A declarat acest lucru chiar şi el. Clubul viola i-a propus o mărire a contractului, atât ca valoare, cât şi ca timp. Apreciem acest efort şi aşteptăm acum ca jucătorul să se întoarcă din vacanţă. Fiorentina ştie foarte bine că Mutu este un jucător important, care a demonstrat un ataşament profund pentru culorile clubului. Nu am fost niciodată contactaţi de AS Roma“, a precizat impresarul.

Şi Corvino susţine acelaşi lucru

Şi directorul sportiv al clubului Fiorentina, Pantaleo Corvino, a declarat, într-un interviu acordat unui post de radio din Florenţa, că gruparea toscană nu va renunţa la atacantul Adrian Mutu, căruia i-a fost propusă o mărire a salariului.
„I-am prezentat lui Mutu un contract nou cu o mărire de salariu, pentru a-i da un semn important în privinţa intenţiilor societăţii care vrea să reţină un jucător de 29 de ani. În faţa unei cereri de mărire de salariu trimisă prin intermediul impresarului său, noi am decis să facem un sacrificiu. I-am spus procuratorului ce dorim să facem şi declaraţiile lui din ultimul timp în privinţa rămânerii lui Adrian sunt importante. În ceea ce priveşte AS Roma, nimeni nu a făcut nici o propunere. Nu vrem să renunţăm la simbolul nostru“, a afirmat Corvino.

Il Romanista scrie că românul e pretenţios

Cotidianul din capitala Italiei, Il Romanista a scris că oficialii Fiorentinei au fost nemulţumiţi că Mutu se va prezenta la echipă abia săptămâna viitoare, când va efectua şi vizita medicală, apoi va pleca în stagiul de pregătire.
„Zilele următoare pot fi importante în cazul lui Mutu. Acesta va ajunge în cantonament săptămâna viitoare. Preşedintele Andrea della Valle a transmis mesaje de apreciere pentru atacantul român, dar Mutu nu a fost mulţumit de oferta echipei din Florenţa, care-i oferă o creştere salarială de aproape 200.000 de euro pe sezon. Moggi trebuia deja să se vadă cu Pantaleo Corvino, iar reprezentantul Fiorentinei va spune că echipa nu oferă nimic peste ceea ce deja a anunţat, iar din acel moment Roma poate intra în negocieri“, scrie cotidianul din capitala Italiei.
În schimb, directorul tehnic al grupării AS Roma, Bruno Conti, a declarat că Mutu ar fi cea mai bună achiziţie pentru romani.
„Mutu ar fi cea mai bună achiziţie. Este ideal pentru jocul lui Spalletti. Eu mă regăsesc în el. Este un jucător complet şi cu o tehnică minunată“, a menţionat Conti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS