13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFamilia Williams, campioană la Wimbledon

Familia Williams, campioană la Wimbledon

Venus Williams a câştigat sâmbătă pentru a cincea oară turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o în finală pe sora sa mai mică, Serena, în doua seturi, scor 7-5, 6-4. Cu un serviciu de 208 km/h în setul secund, Venus Williams a stabilit un nou record în istoria compeţiei feminine de la Wimbledon.
Aceasta a fost a treia finală dintre cele două surori pe iarba londoneză, precedentele fiind câştigate de Serena, în 2002 şi 2003.
În afară de anul acesta, Venus s-a mai impus în 2000, 2001, 2005 şi 2007. Jucătoarea americană este însă departe de recordul Martinei Navratilova, care s-a impus la All England Lawn Tennis and Croquet Club de nouă ori, între 1978 şi 1990. „La prima minge de meci, ea a servit incredibil. Desigur, asta-i Serena Williams“, a spus Venus. „Dar, la ultimul punct, am avut o şansă pe serviciul al doilea. Când am văzut că mingea se duce afară, mi-am zis «O, Doamne, e al cincilea trofeu. Wow!». Serena a jucat teribil astăzi şi a trebuit să muncesc serios pentru a o bate“.
„Venus a jucat minunat în acest an. Suntem mulţumite că am jucat iarăşi o finală împreună. Ea a fost puţin mai bună astăzi“, a declarat Serena.

Au câştigat şi la dublu

Venus Williams (cap de serie numărul 7) a trecut în semifinale de rusoaica Elena Dementieva, a cincea favorită a turneului, scor 6-1, 7-6, în timp ce sora sa mai mică, Serena Williams (cap de serie numărul 6), a învins-o în aceeaşi fază a competiţiei pe Jie Zheng, scor 6-2, 7-6.
Cele două surori au câştigat trofeul şi la perechi, după ce au trecut, cu un dublu 6-2, de perechea Lisa Raymond/Samantha Stosur.   
În întreaga sa carieră, Venus, ajunsă la 28 de ani, a câştigat şapte turnee de Mare Şlem, cinci la Wimbledon şi două la US Open. Deşi este cu un an mai mică decât Venus, Serena a câştigat opt: trei la Australian Open, câte două la Wimbledon şi US Open şi unul la Roland Garros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS