14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim află mâine adversarii din grupe

Oltchim află mâine adversarii din grupe

Campioana României se poate reîntâlni cu Lada Togliatti, Viborg şi Gyor în Liga Campionilor.

Mâine, la Göteborg, Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana en-titre a României, va afla adversarele din prima grupă principală a Ligii Campionilor la handbal feminin. Chimistele sunt repartizate în urna a treia valorică, fiind prima dată când Liga Naţională de handbal feminin dă direct în grupe o formaţie. Alături de vâlcence mai sunt în urnă macedonencele de la Kometal Skopje, nemţoaicele de la FC Nürnberg şi muntenegrencele de la Buducnost Podgorica. Într-o variantă pesimistă, Oltchim va juca alături de Zvezda Zvenigorod (Rusia), ETO Gyor (Ungaria) şi Podravka Koprivnica (Croaţia). Campioanele României se pot declara mulţumite, dar adversare le vor fi Lada Togliatti (Rusia), Elda Prestigio (Spania) şi Byasen Trondheim (Norvegia). La tragerea la sorţi, care va fi transmisă în direct de Sport.ro, va participa din partea campioanei României vicepreşedintele Andrei Luca. „Sper să avem mai mult noroc decât Rulmentul Braşov. Nu mă pronunţ asupra adversarilor pe care îi dorim sau nu“, a spus Luca.

„Îmi doresc să evităm pe Hypo şi Larvik“

Vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, ştie exact care sunt adversarii pe care nu îi doreşte în grupă. „Din prima urnă valorică nu îmi doresc să nimerim cu Hypo Viena, mai degrabă vreau cu Zvedza (deţinătoarea Ligii Campionilor – n.r.). Din cea de-a doua urnă ar fi bine să jucăm cu Ljubljana şi îmi doresc să evităm pe Gyor şi Larvik. Din echipele care vin din calificări, Ikast, în cazul în care va elimina pe Rulmentul, este cel mai dificil adversar“, a spus Berbecaru. 
Prima urnă valorică: Zvezda, Lada Togliatti (Rusia), Hypo Viena (Austria) şi Viborg (Danemarca); a doua urnă valorică: Gyor (Ungaria), Krim Ljubljana (Slovenia), Elda Prestigio (Spania) şi Larvik (Norvegia); a treia urnă valorică: Oltchim (România), Kometal Skopje (Macedonia), FC Nürnberg (Germania), Buducnost (Muntenegru); a patra urnă valorică: echipele clasate pe primele locuri în cele patru grupe preliminare.

Janina Luca se întoarce acasă

Conducerea Oltchim a luat decizia ca handbalista Janina Luca să fie inclusă în lotul mare al campioanei României. Jucătoarea şi-a făcut junioratul la Râmnicu Vâlcea, apoi a fost împrumutată la Dunărea Brăila pentru două sezoane. Chimista a fost convocată la lotul naţional universitar, care va participa în Italia la Campionatul Mondial. La lot mai sunt încă trei chimiste, Oana Manea, Iulia Puşcaşu şi Clara Vădineanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS