11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBuzduceanu, numit antrenor emerit de ziua sa

Buzduceanu, numit antrenor emerit de ziua sa

Constantin Buzduceanu, antrenorul care l-a descoperit pe boxerul Sorin Tănasie, a primit marţi, chiar de ziua sa de naştere, titlul de antrenor emerit. Distincţia i-a fost oferită la sediul Federaţiei Române de Box din Capitală.
„Carnetul de antrenor emerit mi-a fost oferit de antrenorul federal Valentin Vrînceanu, chiar pe 1 iulie, când am împlinit 54 de ani. A fost un cadou frumos“,  a spus Buzduceanu, care în prezent este antrenor la CSM Craiova.
Acesta a adăugat că speră să primească şi distincţia de cetăţean de onoare al Craiovei: „Sunt convins că domnul primar Antonie Solomon îmi va oferi acest titlu, mai ales că am mai fost propus şi anul trecut, în luna octombrie. În plus, primarul din Sopot, Cătălin Trăistaru, mi-a promis că în următoarea şedinţă a consiliului local de acolo va propune să fiu cetăţean de onoare al Sopotului“.
Noul antrenor emerit a precizat că îndeplineşte condiţiile pentru a primi şi distincţia de maestru al sportului.
Buzduceanu l-a preluat pe Tănasie în 1990, la clubul CFR Craiova. Cu el în colţul ringului, Sorin a obţinut multe trofee la juniori, ieşind chiar campion mondial la juniori (1998). În prezent,  Tănasie se antrenează cu maestrul Vasile Fîntînă, cel care i-a stat în colţul ringului în 2007, când a devenit campion european la profesionişti, categoria cocoş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS