3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArrieta a lovit din nou

Arrieta a lovit din nou

Spaniolul Ibon Perez Arrieta a marcat unicul gol al amicalului cu formaţia slovacă FK Dac, atacantul lui Neagoe fiind la a doua reuşită în stagiul austriac.

Echipa Pandurii Târgu Jiu a învins cu scorul de 1-0 formaţia slovacă FK Dac 1904, în al doilea amical susţinut în cantonamentul din Austria. Arrieta a marcat singurul gol al meciului, în minutul 79, după o acţiune personală. Atacantul spaniol a plecat cu balonul de la centrul terenului, a combinat cu Stromajer şi a scăpat singur spre poartă, reuşind să plaseze balonul pe lângă portarul advers. Antrenorul Eugen Neagoe a utilizat două sisteme de joc diferite, 4-5-1 în prima repriză şi 4-4-2 în partea a doua, rulând tot lotul, cu excepţia lui Râmniceanu şi Liviu Mihai. Echipa trimisă pe teren în prima repriză de Geană i-a avut în componenţă pe: Stanca – Popete, Rusu, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Păcurar, Nalaţi, Vancea, Orac – Al. Piţurcă. În partea a doua, tehnicianul i-a folosit pe: Mingote – Ghindeanu, Rus, Cardoso, Mândrean – Adi Popescu, Stângă, Păcurar, Dedu – Tilincă, Arrieta. Pe finalul meciului a fost trimis în teren şi Stromajer. Antrenorul Eugen Neagoe a apreciat efortul depus de elevii săi: „După acest al doilea test sunt mulţumit de faptul că băieţii au încercat să-şi facă treaba pe teren. Acest joc cu o echipă de primă ligă, cum a fost FK DAC, a fost destul de solicitant pentru ei. Dar au trecut cu toţii peste oboseală şi eu sunt mulţumit de evoluţia lor. În afară de golul reuşit de Arrieta, după o fază creată în mare parte de el şi Stromajer, am mai avut şi alte ocazii ratate, dar e bine că băieţii au încercat să joace cât mai corect, chiar dacă veneau după un antrenament foarte dur efectuat cu o zi înainte şi alt antrenament mai uşor dimineaţa“, a declarat Neagoe.
Singurul care a acuzat probleme medicale a fost Adrian Rusu, indisponibilitatea sa fiind însă de scurtă durată. „Rusu a avut o problemă, dar nu e aşa de grav. El a căzut şi s-a lovit la spate. Am preferat să-l schimb în acel moment pentru a vedea despre ce e vorba. Nu e o problemă majoră şi într-o zi sau două va reveni la antrenamente“, a mai spus Neagoe.

Iordache rămâne la Dinamo

Ilie Iordache i-a anunţat pe oficialii clubului Pandurii că a acceptat oferta „câinilor roşii“ şi va continua sub comanda lui Mircea Rednic în noul sezon. „Ilie nu va mai veni la noi pentru că s-a înţeles cu Dinamo şi va semna un nou contract. El a ales să rămână acolo şi cred că s-a gândit bine înainte de a lua această decizie. I-am spus că îi doresc tot binele din lume şi să reuşească să facă progrese şi să ajungă la echipa naţională. Îmi pare bine că nu m-am înşelat în privinţa lui ca om şi apreciez gestul pe care l-a făcut, de a ne anunţa că nu mai vine la Pandurii. Bravo lui pentru acest salt pe care îl face şi sper să nu uite că atunci când alţii îl trimiteau să joace la Liga a treia eu l-am adus la Pandurii şi a jucat în Liga I. Sunt convins că Ilie Iordache este un jucător cu reale calităţi şi sper să îi fie puse în valoare acolo unde va merge. În cazul lui, evoluţia viitoare va depinde mult şi de modul cum se va acomoda şi cum se va integra în noul grup în care va merge“, a comentat antrenorul Eugen Neagoe.

Ignacio Lobella, noul Iordache

Tehnicianul Eugen Neagoe este preocupat acum să găsească un jucător pe stilul lui Ilie Iordache, cu tehnică în regim de viteză, şi a testat în jocul cu FK Dac un mijlocaş spaniol, de 24 de ani, Ignacio Lobella Rodriquez, care a evoluat ultima dată în liga a doua spaniolă, la Gimnastic de Tarragona. „Cred că e un jucător bun din cât am putut vedea la un prim antrenament şi la jocul amical cu FK DAC, dar e prematur să tragem concluzii acum. Are o viteză bună de joc, pasează bine şi a reuşit câteva execuţii spectaculoase. Are calităţi bune, dar rămâne să vedem dacă va semna cu Pandurii. Dacă ne va face o impresie bună şi în zilele următoare, atunci va rămâne aici cu noi până la finalul cantonamentului“, a anunţat Eugen Neagoe. Evoluţia spaniolului Ignacio Lobella l-a impresionat şi pe preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, acesta văzându-l ca pe un înlocuitor perfect al lui Ilie Iordache. „Dacă Iordache a decis că e mai bine pentru el să meargă la Dinamo, asta e. Eu cred că pentru înlocuirea lui Iordache am găsit om de aceeaşi vârstă, 24 de ani. Spaniolul a jucat foarte bine, deşi era obosit de pe drum. Dacă va continua să joace cum a făcut-o cu slovacii, îl va face foarte repede uitat pe Iordache“, a declarat Condescu.

SV Wurmla, adversarul de astăzi

Gruparea gorjeană dispută astăzi, de la ora 18.30, al treilea amical al stagiului austriac în compania unei formaţii din Liga a treia din Austria, SV Wurmla. Meciul se va disputa în localitatea Wurmla, la 20 km de cantonamentul pandurilor de la Eichgraben. Pandurii Târgu Jiu va mai disputa în această săptămână un meci de verificare, sâmbătă, în Ungaria, cu o formaţie din Ucraina, Karpaty Lvov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS