20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria ibericilor nu ajută economia

Victoria ibericilor nu ajută economia

Producătorii de bere din Spania sunt fericiţi, iar vânzătorii de tricouri ale naţionalei au înregistrat vânzări record, însă câştigarea Campionatului European de fotbal nu va fi de mare folos economiei spaniole, care se confruntă cu probleme. Guvernul socialist spaniol, asaltat de date economice care par să se înrăutăţească pe zi ce trece, ar putea fi dezamăgit dacă se aşteaptă ca un astfel de eveniment să pună capăt scăderii vânzărilor în sectorul de retail. Un astfel de factor ar fi de dorit pentru economie, al cărei stâlp principal de susţinere, construcţiile, a fost puternic lovit, au anunţat ieri agenţiile de presă spaniole.  
„Euro 2008 ar putea avea un efect pozitiv asupra industriei textile, a cheltuielilor publicitare sau a creşterii vânzărilor în presa sportivă, însă, în termeni de produs intern brut, efectul va fi unul minimal şi tranzitoriu“, a spus un economist al Banco Urquijo.
Acesta estimează că victoria cu 1-0 a Spaniei asupra Germaniei va contribui la creşterea PIB-ului din al doilea trimestru cu doar 0,10%. „Nu cred că victoria Spaniei va avea vreun efect asupra economiei“, a spus Nicolas Lopez, analistul-şef al companiei de brokeraj MG Valores, din Madrid.
Economia spaniolă a înregistrat o încetinire bruscă anul acesta, după ce criza creditelor a afectat puternic industria spaniolă a construcţiilor.
Analiştii se aşteaptă la o creştere a economiei cu 1% anul acesta, faţă de 3,8%, în 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS