8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala Germaniei, aclamată la Berlin

Naţionala Germaniei, aclamată la Berlin

La Poarta Brandenburg din Berlin s-au strâns luni peste 300.000 de suporteri pentru a felicita echipa naţională a Germaniei, care s-a clasat pe locul al doilea la Euro 2008. Fanii au fluturat drapele ale Germaniei şi au scandat numele echipei. Finala, pe care Germania a pierdut-o cu 0-1 în faţa Spaniei, a fost urmărită de 600.000 de suporteri teutoni tot lângă Poarta Brandenburg.
Mii de copii nu s-au mai dus luni la şcoală, pentru a asista la ceremonie, iar fanii aveau afişe prin care mulţumeau echipei pentru jocul prestat la Euro 2008. Pe drumul spre aeroport, avionul care transporta naţionala Germaniei a coborât pentru ca jucătorii să vadă mulţimea strânsă în piaţă, care îi aştepta.
Mai multe televiziuni germane au transmis în direct evenimentul, care a durat aproximativ o oră, iar spectacolul a conţinut şi piese rock şi scurte interviuri cu cei 23 de jucători din lot, iar la final s-a băut tradiţionala bere germană.

Low: Ne vom lua revanşa!

Selecţionerul Joachim Low le-a promis suporterilor că naţionala Germaniei îşi va lua revanşa în faţa Spaniei.
„Toţi am fost trişti când am pierdut meciul cu Spania, dar acum cred că putem să spunem că suntem mândri că am ajuns în finală. Spania a fost o echipă foarte bună şi şi-a arătat clasa, dar, dacă ne vom întâlni din nou cu ei într-un turneu, îi vom învinge“, a spus Joachim Low.
Căpitanul „panzerelor“, Michael Ballack, a pierdut în carieră zece finale şi le-a spus fanilor că echipa s-a simţit foarte bine la meciurile Campionatului European pentru că a avut sprijinul a zeci de mii de suporteri prezenţi în tribune, dar şi în locurile publice de vizionare ale partidelor, sau în apropierea hotelului unde a fost cazată delegaţia teutonă.
„Suntem dezamăgiţi că am ajuns până în finală şi am pierdut-o. Nu am fi ajuns atât de departe fără aceşti fani minunaţi. Toţi am văzut la TV imagini cu ceea ce a fost aici şi ne-am simţit ca şi cum am avea un om în plus pe teren“, a mai spus căpitanul naţionalei Germaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS