11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii Europei s-au întors triumfători în Spania

Campionii Europei s-au întors triumfători în Spania

Selecţionata iberică a revenit la Madrid, unde a sărbătorit alături de suporteri câştigarea primului titlu din ultimii 44 de ani.

Reprezentativa Spaniei, care a câştigat Campionatul European învingând duminică, în finală, naţionala Germaniei, cu 1-0, a revenit luni la Madrid, aeronava în care se afla delegaţia spaniolă aterizând în jurul orei locale 19.40. Avionul a avut inscripţia „Campeones“ („Campionii“), iar jucătorii spanioli au fost aşteptaţi de un autocar decapotabil, cu care s-au plimbat pe străzile madrilene până la Piaţa Colon, unde au sărbătorit alături de suporteri câştigarea primului titlu din ultimii 44 de ani.
Primii care au ieşit din avion au fost selecţionerul Luis Aragones şi căpitanul Iker Casillas, având în mâini trofeul Henry Delauney. Apoi au ieşit şi ceilalţi jucători, care s-au urcat în autocar, în aplauzele şi uralele miilor de fani prezenţi la aeroport.
Campionii europeni au efectuat un parcurs triumfal de la aeroport până în centrul Madridului, fiind aclamaţi la trecerea cu autocarul. „Viva Espana!“, „Suntem campioni“, au strigat sute de mii de oameni, în timp ce jucătorii ridicau trofeul.
Autocarul a fost escortat de motociclişti şi de maşini de poliţie, iar pe parcursul spre centrul oraşului, jucătorii au fost salutaţi de numeroşi suporteri, adunaţi de-a lungul traseului, în timp ce, de pe cealaltă parte a străzii, şoferii se opreau să-i salute pe campioni, provocând un imens ambuteiaj.
Mulţimea a devenit şi mai densă pe strada Castellana, principala arteră a capitalei spaniole. „Campeones, campeones, oé, oé, oé!“ şi „Si, si, si, la copa esta aqui“ („Da, da, da, cupa este aici!“), a cântat mulţimea, încântată că-i putea urmări pe viu pe eroii de la Viena.

„Luis, rămâi!“

„Luis, quedate!“ („Luis, rămâi!“), au scandat suporterii adunaţi în Piaţa Colon pentru a primi echipa Spaniei, cerându-i antrenorului Luis Aragones să rămână în postul de selecţioner. Portarul Iker Casillas a solicitat miilor de suporteri din piaţă să scandeze numele selecţionerului care a dus Spania spre titlul european.
Aragones, care are 69 de ani şi este la final de contract, după patru ani, a spus de mai multe ori că federaţia nu i-a propus să rămână şi negociază cu clubul Fenerbahce.
Jucătorii au solicitat deja ca Aragones să rămână în avionul care îi aducea din Austria. „Nu ne revenim dacă antrenorul nu este acolo“, „Luis, rămâi!“, au cerut jucătorii în timpul zborului.
„Sunt copleşit de emoţie. Am făcut asta pentru întreaga Spanie“, a spus Aragones, înainte de a dansa în Piaţa Colon alături de jucătorii săi.

Incidente în principalele oraşe spaniole

Celebrarea câştigării Campionatului European de către Spania s-a soldat cu 52 de arestări în noaptea de duminică spre luni, iar o persoană a fost găsită decedată. Un suporter al echipei naţionale a Spaniei a fost găsit mort în centrul Madridului, în Piaţa Alcala de Henares, bărbatul de 40 de ani pierzându-şi viaţa după ce s-a lovit cu capul de asfalt, în urma consumului exagerat de băuturi alcoolice. Poliţia a anunţat că pe corpul bărbatului nu au fost găsite alte urme de violenţă, iar decesul s-a produs în urma traumei puternice.
Poliţia spaniolă a anunţat că 52 de suporteri au fost arestaţi în Capitală, din cauza comportamentului pe care l-au avut în timp ce se bucurau pe străzi. Alte 26 de persoane au fost spitalizate, iar una dintre ele este în stare gravă. În Barcelona au fost reţinute 14 persoane pentru tulburarea liniştii publice, iar în oraş şi împrejurimi au existat peste 91 de incendii provocate de arderea pubelelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS