12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie latină pentru trupa lui Eugen Neagoe

Victorie latină pentru trupa lui Eugen Neagoe

Gorjenii au debutat cu dreptul în turneul de pregătire din Austria, reuşind să câştige primul amical, prin golurile brazilianului Cardoso şi spaniolului Arrieta.

Pandurii Târgu Jiu a învins sâmbătă, cu scorul de 2-0, echipa SKN St. Polten, din liga a doua austriacă, în primul meci amical susţinut în cadrul stagiului de pregătire de la Eichgraben. Golurile au fost înscrise de Cardoso, în minutul 15, cu capul, după o lovitură de colţ executată de Nalaţi, şi de Arrieta, în minutul 90, spaniolul reluând pe lângă portar, la colţul lung, o centrare a lui Grecu. Gorjenii au început jocul în formula: Mingote – Popete, Vancea, Rusu, Cardoso – Stângă, Nalaţi, Păcurar, Orac – Tilincă, Al. Piţurcă, iar pe parcurs au mai evoluat portarul Răzvan Stanca şi jucătorii de câmp Ghindeanu, Mândrean, Grecu, Dedu, Vasilache, Adi Popescu, Jaka Stromajer şi Arrieta. Singurii jucători pe care antrenorul Eugen Neagoe nu i-a folosit au fost portarul Râmniceanu şi Liviu Mihai, ultimul fiind în recuperare după ruptura de ligamente suferită în iarnă.

Un simplu antrenament

Tehnicianul pandurilor a spus că jocul a fost un simplu antrenament, echipa fiind obosită după drumul de la Târgu Jiu până în Austria. „Am făcut aproape două zile pe drum, iar jucătorii sunt obosiţi. Dar consider că şi acest joc a fost un antrenament reuşit, pentru că băieţii s-au achitat de sarcini. St. Polten este o echipă ambiţioasă“, a afirmat Neagoe. Astăzi se vor alătura lotului cei doi fundaşi centrali Alin Rus şi Alin Chibulcutean, reţinuţi în ţară de probleme personale, antrenorul portarilor, Robert Bălăeţ, şi vicepreşedintele clubului Pandurii, Viorel Temelescu.
Fotbaliştii gorjeni s-au bucurat de o vreme foarte bună şi de condiţii excelente pentru pregătire în cantonamentul de la Eichgraben. „Sunt condiţii foarte bune de pregătire şi refacere. Eichgraben este o localitate liniştită. Avem aici un teren de antrenament, dar şi un stadion mai mare, undeva la vreo zece kilometri. Este terenul pe care joacă echipa naţională feminină a Austriei şi vom putea disputa şi acolo unele meciuri“, a mai spus Neagoe.

Iordache, momit cu vilă şi spălătorie auto

Gruparea gorjeană nu a renunţat la Ilie Iordache, fotbalistul care se pregăteşte cu Dinamo Bucureşti, echipă cu care se află sub contract până în 2009. Şi jucătorul doreşte să evolueze în continuare la Pandurii, sub formă de împrumut, având un loc rezervat în lotul echipei lui Eugen Neagoe. „Iordache mi-a spus că doreşte să revină la Târgu Jiu şi noi îl vom aştepta. Un loc din cele 26 pentru noul sezon este rezervat pentru el. Poate să revină chiar şi cu o săptămână înainte de debutul campionatului pentru că nu va avea probleme de acomodare“, spunea antrenorul pandurilor înainte de plecarea în cantonamentul din Austria.
Dacă Dinamo îi oferă lui Ilie Iordache un contract de 18.000 de dolari, cu promisiunea că i-l va dubla, preşedintele Marin Condescu licitează cu aproximativ 100.000 de dolari, o vilă în Pipera şi o spălătorie auto pentru revenirea fotbalistului. „Iordache este un jucător foarte bun, dar, mai presus de toate, este un om extraordinar şi are un caracter deosebit. I-am propus o sumă mai mare în cazul în care ar reveni la noi, dar el nu a vrut să audă de bani. Ilie a spus că nu vrea bani, ci doreşte să-i construim o casă pentru familia sa într-un spaţiu pe care l-a găsit deja în zona Pipera. Am fost de acord, iar el a mai avut o rugăminte. A vrut şi o afacere şi m-a rugat să-i fac o spălătorie auto. Să fie afacerea lui, să aibă din ce să trăiască dacă se accidentează şi nu mai poate juca fotbal. Iordache are grijă de familia lui. Îmi aduc aminte că fratele său era bolnav, iar el l-a adus la Târgu Jiu să aibă grijă de el. M-a impresionat modul lui de a gândi şi am acceptat şi această dorinţă“, a spus Condescu pentru Prosport.
Ilie Iordache avea încă un an de contract cu Pandurii, dar înţelegerea cu clubul Dinamo a fost că, dacă antrenorul echipei bucureştene îl va coopta în lot, jucătorul va merge la gruparea din „Ştefan cel Mare“. Conform aceleiaşi înţelegeri, Dinamo nu-l poate împrumuta pe Iordache la altă echipă în cazul în care Mircea Rednic nu-l va păstra în lot, în acest caz jucătorul urmând să revină la Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS