13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii l-au mulţumit pe Napoli

Oltenii l-au mulţumit pe Napoli

Tehnicianul italian s-a declarat satisfăcut de modul în care s-au prezentat elevii săi în primul amical al stagiului de pregătire din Germania.

Universitatea Craiova s-a distrat în primul meci de verificare disputat în cantonamentul din Germania, elevii lui Nicolo Napoli învingând cu 6-0 echipa de amatori AZSV Aalten, codaşă în liga a patra olandeză. Antrenorul italian nu a ţinut însă cont de rezultat, ci a dorit să vadă modul în care jucătorii săi vor pune în practică cerinţele sale. Şi, din acest punct de vedere, Napoli s-a declarat mulţumit, considerând amicalul de vineri seară un antrenament reuşit. 
Ştiinţa a aliniat un unsprezece puţin diferit faţă de cel din sezonul trecut, Bărboianu luându-i locul lui Dănănae în banda dreaptă, Buşu pe cel al lui Rose, în stânga, în timp ce Stoica a fost urcat în linia mediană, cuplul de fundaşi centrali fiind format din V. Găman şi Mitchell. După pauză, Nicolo Napoli a efectuat o serie de mutări, singurii integralişti fiind Găman, Stoica şi Dilevski. Alb-albaştrii s-au prezentat în faţa amatorilor olandezi în următoarea formulă: Bornescu (’33, S. Lung; ’63, Bănică) – Bărboianu (’46, Firţulescu), V. Găman, Mitchell (’46, Crăciun), Buşu (’46, Gogoşoiu) – Prepeliţă (’46, M. Barbu), D. Stoica, Dilevski – Dina (’46, Dănănae), Gângioveanu (’46, Stoianof), M. Costea (’46, Rose), golurile fiind reuşite de Prepeliţă, M. Costea, D. Stoica (penalti), Dina şi Crăciun (2). Fl. Costea, Baird, Ologu şi I. Popescu au fost menajaţi din cauza unor probleme medicale, în timp ce Wobay nu ajunsese până ieri după-amiază în cantonamentul echipei.
Universitatea va disputa astăzi al doilea amical al stagiului de pregătire de la Goch, oltenii urmând să dea piept cu altă formaţie de amatori, Turks Selection. Meciul va fi ultimul de aici, de pe 3 iulie alb-albaştrii urmând să se pregătească la Hoenderloo, acolo unde vor mai susţine patru partide de verificare, de data aceasta în compania unor echipe profesioniste.

Tinerii au ambiţii mari

Mulţumiţi de faptul că li se oferă şansa să arate ce ştiu, mai tinerii componenţi ai Ştiinţei susţin că vor face totul pentru a-i demonstra lui Napoli că merită un loc în primul unsprezece. „Am încercat să fac tot ce am fost pus de antrenor. În perioada aceasta contează relaţiile de joc şi trebuie să tragem tare. Îmi doresc să rezist cât mai mult, iar în campionatul intern să prind un loc de titular“, a afirmat Marius Barbu, jucător promovat de la „satelit“, dar care a apucat să debuteze în Liga I cu Universitatea.
Revenit în Bănie după împrumutul la FC Caracal, Ovidiu Stoianof nu mai vrea să plece în altă parte. „Bulgarul“, care sâmbătă a împlinit 23 de ani, a avut o evoluţie bună în primul amical şi a precizat că singura lui dorinţă este să prindă cât mai multe meciuri în tricoul alb-albastru. Nici Ovidiu Dănănae, titular în sezonul trecut, nu renunţă la luptă, după ce a fost lăsat pe bancă în prima repriză de Nicolo Napoli.
„Nu este nici o problemă că am intrat la pauză. A fost decizia antrenorului, nu mă sperie concurenţa. Meciul a fost un test reuşit pentru a ne vedea nivelul. Rezultatul nu contează, însă este bine că am marcat multe goluri“, a spus Dănănae.

Weekend lejer

După cinci zile de foc, oltenii au avut parte de un program lejer în weekend. Antrenorii i-au lăsat mai liberi pe jucători, care sâmbătă nu au efectuat decât o şedinţă de pregătire, şi aceea de refacere după efort. Napoli le-a dat voie alb-albaştrilor să-şi petreacă după-amiaza la plimbare. Unii au ales bicicleta, alţii mersul pe jos, Goch fiind însă un oraş mic, fără prea multe puncte de atracţie.
Cei care au ratat o parte din pregătire nu şi-au luat liber sâmbătă, preferând să lucreze la sala de forţă. Lui F. Costea, Baird, Ologu şi I. Popescu li s-au alăturat însă Gogoşoiu, Crăciun, Buşu, Dănănae, M. Costea, Găman, Gângioveanu şi Prepeliţă, care au considerat că nu le-ar strica un antrenament în plus, timp de o oră toţi lucrând sub supravegherea preparatorilor fizici Urbano Lega şi Donati Quinto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII