11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSprijin pentru spadasinii craioveni

Sprijin pentru spadasinii craioveni

La Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova se pregătesc cei mai buni spadasini juniori din România, mulţi dintre ei fiind componenţi ai lotului naţional.
În 2006 şi 2007, spadasinii craioveni s-au numărat printre câştigătorii programului MOL „Pot ajuta?“, de sprijinire a tinerelor talente din sport. Mai precis, au primit banii necesari efectuării deplasării la un concurs internaţional.
Dumitru Popescu, antrenor la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ Craiova, a vorbit despre beneficiile acestui proiect: „În 2006 am mers la Basel (Elveţia), la un concurs de Cupă Mondială, iar în 2007, în Italia, la Lignano Sabbiadoro. Cele două concursuri ne-au ajutat să obţinem calificarea la Mondiale. Şi-au îmbunătăţit performanţele, concurând împotriva celor mai buni sportivi. Acest program vine în sprijinul Federaţiei, care nu dispune de fonduri suficiente pentru deplasări la toate competiţiile.
Anul acesta, spadasinii craioveni au avut rezultate foarte bune. La campionatul naţional pentru juniori au ocupat primele cinci locuri la individual şi primele trei la echipe. În plus, Daniel Nica a devenit campion mondial la juniori, în luna aprilie, în Italia, şi vicecampion balcanic la individual. Colegul său, Dorian Pârvan, a reuşit să câştige titlul de campion balcanic la individual.
Rezultatele bune obţinute le dau speranţa că şi în 2008 se vor număra printre câştigătorii programului MOL „Pot ajuta?“. Participarea la cât mai multe concursuri i-ar ajuta, în perspectiva unei comportări cât mai bune la Campionatul European de la Amsterdam, din toamnă. Proiectul trebuie depus până pe 4 iulie, iar juriul va fi format din fosta atletă Violeta Beclea-Szekely, prezentatorul TV Cosmin Cernat, fosta gimnastă Simona Amânar-Tabără, antrenoarea la nataţie Doina Sava şi Tiberiu Troia, multiplu campion la motociclism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS