13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Primii zgârie-nori rotativi

Arhitectul italian David Fisher a anunţat că intenţionează să contruiască primele blocuri zgârie-nori rotative din lume, informează site-ul abc.net.au. Planurile arhitecturale au fost realizate pentru două clădiri de acest fel, care vor fi construite în Dubai, respectiv în Moscova. Fisher susţine că blocurile pe care le va înălţa, botezate de pe acum Dynamic Towers, îşi vor modifica în mod constant forma, întrucât sunt proiectate în aşa fel încât fiecare etaj va fi „capabil“ să facă rotaţii complete de 360 de grade. Clădirile vor avea cel mult 80 de etaje şi vor genera suficient de multă energie electrică încât să nu mai aibă nevoie de alimentare cu curent din alte surse. David Fisher a declarat că după finalizarea acestor două proiecte speră să fie solicitat să construiască un astfel de zgârie-nori şi în New York. Arhitectul a ţinut să precizeze că elementele prefabricate pe care le va folosi sunt realizate într-o fabrică din sudul Italiei şi vor permite ridicarea blocurilor în timp record şi la un preţ cu zece la sută mai mic decât în mod obişnuit. El susţine că echipa sa va reuşi să construiască un etaj pe săptămână, dacă ţinem cont de faptul că în mod normal un etaj se construieşte în aproximativ şase săptămâni. Fisher a estimat că primul bloc va fi deja dat în folosinţă în Dubai, în anul 2010.

Porumbei furnizori de droguri

Deţinuţii dintr-o închisoare din statul brazilian Sao Paolo au reuşit să dreseze câţiva porumbei care să le aducă droguri şi telefoane mobile, informează site-ul cyberpresse.ca, citând publicaţia O Globo. Porumbeii care îşi făcuseră cuiburi pe acoperişul instituţiei de detenţie, în apropiere de ferestrele celulelor, le-au atras atenţia gardienilor prin faptul că zburau în mod foarte ciudat. Suspiciunile paznicilor s-au confirmat în momentul în care o femeie care venise să-şi viziteze soţul în închisoare a încercat să iasă pe poarta instituţiei cu doi porumbei ascunşi într-o cutie. Gardienii au constatat că păsările aveau legate de picioare săculeţi, în care transportau droguri sau componente detaşabile ale telefoanelor mobile. Potrivit cotidianului O Globo, în ultimul timp gardienii din penitenciar au confiscat mai multe droguri şi telefoane mobile decât înainte, însă nu reuşeau să-şi dea seama cum ajungeau în închisoare.

 

Suporterii se vor rade în cap dacă Spania câştigă Euro

 

Suporterii spanioli de fotbal sărbătoresc calificarea echipei lor favorite în semifinalele campionatului european şi mulţi dintre ei au jurat să se radă în cap dacă Spania va câştiga Euro 2008. Cotidianul sportiv spaniol Marca i-a îndemnat pe toţi fanii să semneze o petiţie prin care să promită că se vor rade în cap dacă trofeul european va ajunge la echipa spaniolă. Până acum, peste 10.000 de microbişti au promis în scris că vor renunţa la plete în cazul unei victorii. „Dacă vă număraţi printre cei care cred cu tărie că Spania va câştiga Euro 2008, radeţi-vă şi voi în cap“, a îndemnat cotidianul Marca. Participanţii care îşi vor respecta promisiunea vor avea ocazia să câştige unul dintre cele 20 de aparate de fotografiat puse la bătaie de Marca drept premiu pentru curajoşi. Pentru a câştiga un loc în finală, Spania va trebui să treacă de echipa Rusiei.

Paul McCartney propune Lunea vegetariană

Fostul component al formaţiei The Beatles, Sir Paul McCartney, îi îndeamnă pe britanici să respecte „Lunea vegetariană“, un program menit să ajute la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. După cum informează site-ul cyberpresse.ca, într-un interviu acordat revistei de specialitate The Grocer, Paul McCartney şi-a îndemnat concitadinii să reducă pe cât posibil consumul de carne şi le-a propus să fie vegetarieni măcar o zi pe săptămână. „Sunt multe persoane care merg la sală lunea. Programul «Lunea vegetariană» ar fi ceva asemănător şi, în plus, ar prezenta avantajul că astfel am proteja planeta“, a explicat Paul McCartney. El susţine că acest obicei provine din Australia, unde consumatorii sunt conştienţi de impactul pe care creşterea animalelor îl are asupra mediului, întrucât această ramură a agriculturii generează mai mult dioxid de carbon decât cultivarea plantelor. McCartney, care este vegetarian de câţiva ani, spune că a fost încurajat în acest demers de recomandările publicate de Naţiunile Unite în privinţa protecţiei mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS